Pad Payudara untuk Ibu Menyusu - GueSehat.com

Adakah anda sedang menyusu? Semasa menyusu, anda pasti mengalami susu yang meresap ke dalam pakaian anda. Nah, susu meresap ini dapat ditangani dengan menggunakan pelindung payudara, anda tahu. Ayuh, perhatikan petua berikut untuk menggunakan pelindung payudara, Ibu!

Kelebihan Menggunakan Pembalut Payudara untuk Ibu Menyusu

Mesti menjengkelkan bukan ibu ketika pakaian basah dari meresap susu? Ibu pasti tidak yakin dengan pakaian yang basah. Jadi, penggunaan pelindung payudara boleh menjadi jalan penyelesaian. Lalu, apa faedah menggunakan pelapik payudara untuk ibu menyusu?

1. Boleh Mengeluarkan Susu Payudara

Pembalut payudara digunakan untuk menahan susu yang keluar. Ibu yang menyusu pastinya memerlukan pelindung payudara, terutamanya apabila terdapat pengeluaran susu yang berlebihan. Dengan cara itu, pakaian anda tidak akan basah lagi.

2. Menyempurnakan Penampilan

Anda tidak hanya dapat menahan lebihan susu yang keluar, payudara yang buruk juga dapat meningkatkan penampilan anda, anda tahu. Semasa menyusu, payudara anda menjadi lembut dan kehilangan ketegasan. Bra penyokong pun tidak dapat mengekalkan penampilan payudara anda.

Nah, pembalut payudara dapat memberikan sokongan tambahan dan meningkatkan penampilan anda. Namun, ketika menggunakan pelindung payudara, Anda disarankan untuk menggunakan coli dengan ukuran yang tepat agar pelapik payudara tidak bergeser atau bergerak dari posisi yang tepat.

Petua Menggunakan Pad Payudara yang Betul

Selain mengetahui faedah menggunakan pad ibu untuk menyusui ibu, anda juga perlu mengetahui cara menggunakan pad payudara dengan betul, terutama bagi mereka yang menggunakannya untuk pertama kalinya. Apa benda itu?

1. Ketahui Kedudukan Meletakkan Payudara

Gunakan coli terlebih dahulu sebelum anda meletakkan penutup payudara. Tanggalkan pelindung payudara dari bungkusan, kemudian keluarkan pita dua sisi yang terdapat pada pelapik payudara. Masukkan bahagian payudara ke dalam bra dengan bahagian lembut menghadap kulit. Jangan lupa menukar alas payudara secara berkala agar kulit tidak jengkel.

2. Cara Menukar Payudara

Tidak ada cadangan berapa kali anda harus mengganti pelapik payudara yang basah. Namun, ganti jika terasa sangat lembap sehingga kulit tidak merengsa. Apabila anda ingin melepaskan pelindung payudara, lakukan dengan berhati-hati. Kemudian, ganti pad payudara baru dengan mengulangi langkah di atas.

Apa Jenis Pad Payudara untuk Dipilih?

Ibu mungkin ingin tahu, apa yang harus dipertimbangkan dalam memilih pelindung payudara untuk ibu yang menyusu? Terdapat banyak perkara yang boleh anda pertimbangkan, dari kualiti bahan hingga kemampuannya menyerap susu ibu.

Pastikan anda memilih pelindung payudara dengan bahan lembut, sehingga dapat memberikan keselesaan pada kulit dan tidak akan menyakiti kawasan puting. Perkara lain yang perlu dipertimbangkan adalah memilih pelapik payudara yang materialnya boleh dilapisi udara agar tetap sejuk ketika digunakan.

Bukan itu sahaja, pilih pad payudara yang tahan kebocoran. Pastikan juga memilih pad payudara yang mempunyai pelekat yang kuat, sehingga tidak mudah bergerak atau bergerak.

payudara_pad_untuk_ ibu_menyusukan bayi

Dengan kriteria ini, anda boleh memilih pelindung payudara dari BabySafe. Lapisan payudara BabySafe terbuat dari lapisan penyerap yang sangat tinggi, yang menyerap dan menahan susu ibu yang berlebihan untuk menjaga kulit payudara anda kering. Di samping itu, bahan ini juga boleh diserap udara sehingga tetap sejuk dan selesa ketika digunakan.

Tidak kurang pentingnya, pad payudara ini mempunyai lapisan bawah kalis air (kalis air) yang dapat mengelakkan rembesan susu ibu masuk ke dalam pakaian. Juga dilengkapi dengan pelekat berganda untuk mengelakkan pelapik payudara tergelincir ketika digunakan.

Dengan cara itu, Ibu dapat lebih yakin, deh. Ayuh, gunakan pelapik payudara untuk tetap selesa dan menyempurnakan penampilan anda semasa menyusu! (TI / AS)

Sumber:

Ibu Bapa Menangis Pertama. 2018. Khasiat dan Petua Penggunaan .

Ibu Suka Terbaik. 2018. Petua Menggunakan Pad Payudara Anda .


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found