Bayi Tidur dengan Baik dengan Minyak pati - guesehat.com

Cuma kali ini saya akhirnya merasa Minyak pati Young Living (YLEO) Lavender yang beberapa waktu lalu saya beli berguna. Niat awal untuk membeli YLEO Lavender adalah kerana Elika sukar untuk tidur lena pada waktu malam. Setiap setengah jam, dia akan bangun mencari ibunya untuk memberi makan. Akibatnya, saya mendapat mereda setiap pagi.

Banyak mengkaji semula yang mengatakan YLEO Lavender berkesan untuk menjadikan tidur lebih baik dan merehatkan otot. Saya akhirnya membelinya juga. Keputusan untuk membeli YLEO Lavender telah melalui pelbagai pertimbangan, bermula dari membaca dan membaca mengkaji semula di Google untuk bertanya terus kepada orang yang telah menggunakannya.

Sebabnya, harga YLEO agak mahal. Untuk Minyak Lavender 15 ml hanya sekitar Rp 400.000. Cukup bagus, bukan? Hahaha ... Saya juga membeli minyak pembawa, kerana menurut penjual tempat saya membeli YLEO, lebih baik menggunakan minyak lavender yang dicampurkan dengan Minyak Kelapa Dara Tambahan (EVCO). Nisbahnya adalah 1: 1 untuk digunakan pada punggung anak, sementara digunakan pada telapak kaki tanpa dicampurkan dengan EVCO.

Namun, ia telah dipakai pada telapak kaki atau diaplikasikan pada badan selama berhari-hari sebelum tidur, tetapi masih tidak memberi kesan pada Elika. Sehingga akhirnya saya fikir saya mahu menjual minyak itu lagi.

Pada suatu malam, Elika bangun semula. Kali ini, sambil menangis menjerit. Sepertinya dia mempunyai mimpi dan berlanjutan sehingga dia bangun dan menangis. Sebenarnya sudah beberapa malam dalam beberapa minggu terakhir Elika menjadi seperti itu. Dia tidak ingin disusui, dijemput pemberontak, dan tidak dapat bangun.

Ada yang mengatakan, kemudian namanya keganasan malam. Terus terang, jika Elika mula seperti itu, saya juga berasa seperti menangis. Penat. Ia boleh menjadi 1 jam dan seterusnya. Kadang kala, dia akhirnya berhenti menangis dan bangun.

Namun, saya dan suami harus menemaninya bermain dulu sehingga dia tenang, kerana hidungnya tersumbat setelah menangis. Dia tidak dapat menyusu. Sekiranya terpaksa menyusu dan tertidur, kemudian dia akan menangis lagi, dan kitaran yang sama berulang lagi sehingga 1 jam kemudian.

Sebelum dia menangis dengan teruk, saya menggunakan Lavender Oil di dahi dan telinganya sambil menyusu. Sebabnya, sebelum itu dia tidak mahu menyusu. Kerana saya tergesa-gesa, saya tidak mempunyai masa untuk mencampurkannya dengan EVCO. Ternyata begitu saya meletakkannya di dahinya, dia segera tenang dan ingin menyusu! Tidak lama dia tidur lagi.

Kerana saya sangat gembira dengan hasilnya, saya segera menulis pengalaman saya di Instagram pada keesokan harinya. Ternyata banyak komen bahawa Minyak Lavender tidak perlu dicampurkan dengan minyak pembawa, kerana tidak panas.

Wah, baru dapat tahu! Ternyata saya salah menggunakannya selama ini. Sejak itu, saya selalu meletakkan YLEO Lavender di tempat tidur saya, jadi saya boleh menggunakannya terus ke Elika jika dia mula tidur nyenyak. Anda berjaya!

Sebenarnya terdapat banyak faedah lain dari YLEO Lavender. Itu juga salah satu sebab mengapa saya memilih YLEO Lavender berbanding produk lain. Tetapi kemudian saya akan menulis dalam artikel yang berasingan, ya. Pada hakikatnya, YLEO Lavender sangat berguna dalam membantu Elika tidur dengan lebih baik, dan juga membantu saya tidur lebih lena!

Siapa yang pernah mencubanya? Atau mungkin ada pengalaman dengan YLEO yang lain? berkongsi, ayuh!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found