Janji temu dengan popcorn | saya sihat

Secara amnya, wanita akan berpacaran dengan lelaki yang lebih tua. Alasan yang sering diberikan adalah kerana dianggap lebih matang dan dapat dijadikan teladan. Apa yang jarang berlaku ialah seorang wanita berpacaran dengan lelaki yang jauh lebih tua darinya atau biasa disebut "popcorn". Ternyata keluar dengan popcorn mempunyai faedahnya, anda tahu!

Bercinta dengan lelaki popcorn atau lebih muda pasti mempunyai cabaran yang berbeza jika dibandingkan dengan lelaki yang lebih tua. Bukan hanya itu membuat anda harus pandai bersikap, tetapi kadang-kadang anda juga harus menghadapi ejekan dan penghinaan dari orang-orang di sekitar anda.

Ada yang mengatakan jika anda terlalu putus asa untuk akhirnya membuat pilihan dengan lelaki yang lebih layak menjadi saudara anda. Bahkan ada yang tidak teragak-agak untuk mengatakan bahawa anda adalah wanita pedofil.

Namun, bagi mereka yang menghayatinya, keluar dengan pasangan yang lebih muda tidak pelik seperti yang orang lain katakan. Mereka akan bertahan dan menikmati masa bersama orang dewasa yang manja dan kadang-kadang sombong.

Pengalaman lain ketika berurusan dengan popcorn akan mengajar anda banyak perkara, seperti kesabaran, makna kebersamaan, dan kepunyaan bersama, kepada rasa cemburu yang lucu dan menggemaskan. Anda juga akan kelihatan lebih muda. Macam mana boleh jadi? Dapatkan jawapan di bawah.

Baca juga: Kawan dengan Bekas Teman wanita bertuah!

Berkencan dengan popcorn mempunyai faedahnya

Ingin tahu apa faedah menggunakan popcorn, berikut:

1. Anda tidak mudah bosan

Pada awal perkenalan anda dengan lelaki yang lebih muda, anda mungkin menyedari sifat manjanya sangat menonjol dan sangat wajar bagi lelaki seusianya. Anda cukup memahami, tetapi apabila anda mengenal dan menjadi lebih akrab, tingkah lakunya yang manja sebenarnya dapat membuat senyuman anda pecah, kebahagiaan akan timbul kerana anda terbiasa dengan tingkah laku nakalnya yang menggemaskan.

Proses demi proses untuk pendekatan dilalui sehingga anda dapat meyakinkan diri anda bahawa usia bukanlah sesuatu yang akan menghalang cinta anda. Keyakinan akan muncul bukan tanpa alasan, tetapi kerana anda sebelumnya telah memberikan sentuhan, arahan, dan tentu saja dia ingin memahami dan menghormati anda.

2. Anda Boleh Lebih Percuma

Semasa berkencan dengan orang yang lebih tua, anda mungkin sering dikawal kerana sifat anda yang terlalu melindungi. Sekiranya anda ingin datang ke sini, anda mesti melaporkan, jika anda mahu melakukannya, anda juga mesti memberikan laporan. Tidak menghairankan bahawa anda merasa seperti berkencan dengan pengawal keselamatan.

Perkara seperti itu mungkin jarang berlaku apabila anda memilih pasangan untuk popcorn. Anda akan merasa lebih bebas, tetapi itu tidak bermakna anda dapat melakukan apa sahaja yang anda inginkan tanpa memikirkan perasaannya. Kerana dia masih lelaki yang mempunyai sisi tegas

Baca juga: Mungkin Tidak Berkawan Dengan Bekas Teman Wanita?

3. Semangatnya yang muda menjadikan anda kelihatan lebih muda

Sebagai orang muda, sudah pasti dia akan menyukai pelbagai perkara yang menjadi tren. Dari fesyen hingga hiburan. Semasa anda berjalan bersamanya, anda akan mengetahui banyak perkara. Bermula dari filem paling hebat dan terkini, muzik hit dan banyak perkara lain.

Cara berfikir yang tidak bersalah dan sederhana ini menjadikan anda lebih selesa dan santai. Tidak jarang juga jika dia akan mengajak anda bergaul dengan rakan-rakannya, anda tidak perlu takut dan malu untuk kelihatan tua, sebenarnya anda akan dianggap sebaya dengan teman lelaki anda jika anda dapat mengimbangkannya dalam bersosial bersama rakan-rakannya.

4. Anda Tidak Akan Kurang Penjagaan dan Perlindungan

Oleh kerana anda sangat mementingkan dia, maka anda tidak perlu risau tentang kurangnya perhatian. Seboleh mungkin dia akan berusaha memikirkan kebahagiaan kamu. Oleh kerana cinta yang sudah tersemat di fikirannya, maka dia akan cukup mengetahui tentang keadaan dan keadaannya.

Dia tidak akan mudah mengurus anda kerana usia anda yang lebih tua, anda akan dianggap dapat membuat setiap keputusan dengan baik. Walaupun dia jauh lebih muda, anda juga akan dapat merasakan perlindungan dari kehadirannya.

Itulah beberapa sebab mengapa berpacaran dengan popcorn tidaklah aneh seperti yang dikatakan orang. Sekali lagi, usia bukanlah penghalang bagi seseorang yang sedang jatuh cinta. Perselisihan dan konflik pasti ada dan ini adalah perkara biasa, tetapi dengan saling memahami, cinta akan selalu ada dan terjaga.

Baca juga: Menjalin Hubungan dengan Lelaki Muda, Pertimbangkan 6 Perkara Ini!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found