Posisi Seks Untuk Wanita Pantas Untuk Orgasme - GueSehat

Sebilangan orang mungkin mempunyai keinginan untuk memberikan orgasme yang tidak dapat dilupakan dan hebat untuk pasangan wanita mereka. Nah, untuk pasangan mencapai orgasme, ada pelbagai cara yang boleh dilakukan, salah satunya dengan melakukan posisi seks tertentu. Jadi, apakah kedudukan seks bagi pasangan untuk mencapai orgasme?

Posisi Seks Untuk Wanita Pantas untuk Orgasme

Menurut penyelidikan yang diterbitkan Jurnal Perubatan Seksual Para penyelidik mendapati bahawa suami dari 43% pasangan yang baru berkahwin salah menafsirkan berapa kerap isteri mereka mengalami orgasme. Sebenarnya, menurut penyelidikan, untuk mencapai orgasme, wanita memerlukan rangsangan klitoris.

Walaupun begitu, penyelidikan juga menunjukkan bahawa orgasme bukan hanya mengenai klitoris. Menurut penyelidikan yang dilakukan pada tahun 2016, 64% wanita akan mencapai orgasme melalui gabungan rangsangan klitoris dan seks faraj. Berikut kedudukan seks untuk pasangan mencapai orgasme yang boleh dicuba!

1. Wanita di Atas

Sebilangan wanita mungkin tertanya-tanya, mengapa kedudukan seks ini dapat membuat pasangan mencapai orgasme? Apabila kedudukan di bahagian atas, anda terkawal dan ini akan membolehkan anda mencapai orgasme semasa berada di atas pasangan anda.

Di samping itu, kedudukan seks satu ini membolehkan wanita mengatur kelajuan dan kedalaman penetrasi mereka sendiri. Sekiranya anda ingin menjadikan posisi seks ini terasa lebih romantis, hubungi pasangan anda, buat hubungan mata, sentuh dadanya, dan cium.

2. Gaya Doggy

Walaupun kedudukan seks ini seperti lelaki yang terkawal, gaya doggy sebenarnya adalah kedudukan seks sehingga wanita dapat orgasme dengan cepat, baik melalui rangsangan klitoris atau dengan merangsang G-spot. "Semua wanita mempunyai titik G dan dapat orgasme," kata Kat Van Kirk, ahli terapi seks dan perkahwinan.

Untuk melakukan ini, anda boleh meletakkan diri anda seperti merangkak atau berlutut dan membiarkan pasangan anda memasukkan zakar dari belakang. Sekiranya anda merasa sakit di lutut atau pergelangan tangan, pasangkan semula diri anda seolah-olah anda berbaring di perut dengan pinggul anda diangkat.

"Gaya anjing benar-benar memungkinkan rangsangan langsung dari titik-G dan dapat dilakukan dengan gerakan pendek, cepat, atau dengan mainan G-spot yang direka khas, seperti alat penggetar," kata Kat, yang merupakan ahli terapi seks dan perkahwinan dari Amerika Syarikat.

3. Pendakwah

Missionary adalah posisi seks di mana wanita berbaring di punggungnya dengan pasangannya di atasnya dan saling berhadapan (pandangan). Missionary adalah kedudukan seks klasik yang terkenal. Namun, menurut pakar, kedudukan seks ini juga dapat membuat pasangan anda mencapai orgasme.

"Misionaris sebenarnya boleh membuat wanita syahwat, tetapi mereka sangat memerlukan pertolongan dengan menggunakan mainan seks, misalnya. Dengan cara itu, anda boleh mendapat rangsangan klitoris walaupun anda melakukan posisi seks ini yang dianggap membosankan, "kata Kat.

Oleh itu, ahli terapi seks dan perkahwinan dari Amerika Syarikat menasihatkan agar sentiasa memberikan rangsangan tambahan semasa melakukan hubungan seks. Ini supaya kedudukan seks yang dilakukan terasa lebih romantis. Anda atau pasangan anda boleh berbisik atau mendesah di telinga mereka, membuat kontak mata, mencium, atau saling menyentuh.

Semua rangsangan ini penting untuk orgasme yang memuaskan. Ayuh, cuba lakukan kedudukan seks di atas supaya pasangan dapat mencapai orgasme! Oh ya, jika anda mempunyai pertanyaan mengenai hubungan atau perkara lain, jangan lupa menggunakan ciri Forum di GueSehat.com. Lihat ciri-ciri sekarang!

Sumber:

Pencegahan. 2019. 5 Posisi Seks Terbaik untuk Orgasme Minda, Menurut Ahli Terapi Seks .