Membuat Pelarian - Guesehat

Baru mendapat teman wanita? Mungkin Gang Sihat merasa gembira dan teruja dengan kehidupan. Namun, Geng Sihat juga perlu berhati-hati untuk dijadikan pelarian teman lelaki mereka.

Apa maksudnya melarikan diri? Geng Sehat menjadi buronan apabila seseorang yang baru saja putus hubungan dengan bekas kekasihnya, dan masih memiliki perasaan terhadap bekas kekasihnya, menyatakan cinta dan menjalin hubungan romantis dengan Geng Sehat untuk menyembunyikan rasa sakit dan cintanya terhadap bekas kekasihnya.

Secara umum, seseorang tidak akan mengaku atau mengatakan yang sebenarnya jika dia menjadikan orang lain sebagai jalan keluar atau jalan keluar. Lalu, bagaimana kita tahu bahawa kita dijadikan buronan? Inilah tanda-tanda!

Baca juga: Sekiranya Bekas Anda Minta Kembali, Berikut adalah Petua Untuk Menghindari Godaan

Tanda Anda Hanya Pelarian

Sekiranya anda baru-baru ini menjalin hubungan dengan seseorang yang baru saja putus, berjaga-jaga untuk tanda-tanda di bawah, yang mungkin menunjukkan bahawa anda baru saja dilarikan:

1. Dia tidak memahami hubungan sebelumnya

Menurut para pakar, ini bermaksud bahawa dia belum dapat melakukan refleksi diri dan kurang sedar. Sekiranya anda bertanya mengenai hubungan cinta sebelumnya, wajar jika dia tidak mahu menceritakan kisah penuhnya. Namun, dia harus dapat menjelaskan mengapa hubungan itu berakhir.

Sekiranya pasangan anda tidak dapat melakukan ini, maka ini kemungkinan besar merupakan tanda bahawa dia masih mempunyai perasaan terhadap mantannya dan anda hanya melarikan diri.

2. Dia hanya mahu mengadakan hubungan santai

Banyak hubungan melarikan diri atau melampiaskan yang bermula dengan niat tidak kekal. Sekiranya pasangan anda tidak mahu berkomitmen dan mengatakan bahawa dia tidak mahu berada dalam hubungan yang serius, maka kemungkinan dia masih terluka dengan putus hubungan sebelumnya dan tidak mahu membuat komitmen romantis yang baru. Sekiranya dia mengatakan yang sebenarnya, maka anda perlu menghormati keputusannya dan tidak memaksa hubungan romantis dengannya.

Baca juga: 10 Kriteria untuk Hubungan Sihat dan Berkekalan

3. Terlalu cepat untuk menjalin hubungan yang serius

Terdapat juga tanda-tanda hubungan pelarian berbanding hubungan biasa. Sekiranya anda baru sahaja menjalin hubungan dengan seseorang dan merasa seperti anda berada dalam hubungan yang serius dan komited, maka kemungkinan anda hanya dilarikan.

Adakah pasangan anda kelihatan seperti mereka sudah tahu apa yang mereka mahukan dari hubungan anda? Adakah pasangan anda sepertinya hanya mahukan anda sesuai dengan kehidupannya? Kadang-kadang, perkara-perkara itu boleh menjadi tanda dia belum teruskan dari hubungan sebelumnya.

4. Dia selalu bercakap mengenai bekas kekasihnya

Sebilangan orang masih berkawan dengan bekas teman lelaki. Namun, jika dia berbicara tentang mantan suaminya setiap waktu dan setiap kesempatan, terutama jika dia tidak berteman dengannya, maka ini boleh menjadi tanda bahawa kamu baru saja dilarikan.

5. Dia sering membandingkan anda dengan bekas kekasihnya

Sekiranya dia sering membandingkan anda dengan bekas kekasihnya, dengan mengatakan bahawa anda jauh lebih baik daripada bekas kekasihnya, maka kemungkinan dia tidak teruskan dan anda hanya dijadikan pelarian.

6. Dia tidak mahu terbuka

Dalam hubungan romantis, kedua-dua pihak perlu saling terbuka. Jadi, jika dia tidak mahu membuka, nampaknya tidak yakin dengan hubungan anda, maka kemungkinan anda hanya akan menjadi pelarian. (UH)

Baca juga: Elakkan 7 Tabiat Buruk Ini Semasa Seks!

Sumber:

Kesihatan lelaki. Tanda Anda berada dalam Hubungan Rebound. Disember 2019.

Psikologi Hari Ini. Hubungan "Rebound". September 2013.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found