suami yang menyusu - guesehat.com

Bercakap mengenai masa penyusuan, apa yang kita bayangkan mestilah aktiviti yang dilakukan antara ibu dan bayi. Namun, bagaimana jika ternyata aktiviti penyusuan ini dilakukan oleh pasangan dewasa? Sangat pelik bukan?

Walaupun terdengar aneh, ini benar-benar berlaku dan dilakukan oleh pasangan dari Amerika bernama Jennifer Mulford dan Brad Leeson. Kedua-duanya berumur 36 tahun. Jennifer sanggup berhenti dari pekerjaannya sebagai bartender hanya untuk dapat menyusui Brad setiap 2 jam. Wanita dari Atlanta, Amerika ini, mengakui dia mahu menjalin hubungan yang disebut Hubungan Penyusuan Dewasa (ABR) bersama kekasihnya. Menurut Jennifer, dengan menjalani hubungan ABR ini, dia dapat menjalin hubungan yang kuat dengan teman lelakinya.

Jennifer dan Brad sendiri sebenarnya kekasih yang pernah menjalin hubungan semasa di sekolah. Malangnya hubungan itu terjalin di tengah jalan, dan Jennifer telah berkahwin dengan seorang lelaki dan melahirkan seorang anak perempuan 20 tahun yang lalu. Tetapi setelah berpisah dengan lelaki yang dinikahinya, Jennifer kembali menjalin hubungan dengan Brad. Tanpa disangka, ternyata Brad juga mempunyai minat yang sama dengan Jennifer mengenai hubungan ABR ini.

“Pada masa itu, saya menyedari bahawa saya telah menemui pasangan hidup. Kami berdua memahami bahawa kami tidak hanya menginginkan hubungan, tetapi ikatan yang hanya dapat diperoleh melalui penyusuan, "jelas Jennifer, seperti yang dilaporkan oleh Surat Harian. Memandangkan Jennifer tidak menyusui dalam 20 tahun, payudaranya tidak lagi mengandung susu. Walaupun begitu, pasangan ini masih berusaha melakukan pelbagai cara untuk merangsang proses penyusuan, seperti melakukan makanan kering, mengambil susu dan herba untuk ibu menyusu, dan mengepam payudara Jennifer setiap dua jam. Inilah sebabnya mengapa Jennifer akhirnya memilih untuk berhenti dari pekerjaannya sebagai bartender. Jennifer mahu lebih fokus dan intensif untuk kelancaran hubungannya dengan Brad.

Menurut Jennifer, dengan menyusu secara teratur tubuhnya akan terangsang dan menghasilkan susu. Sekiranya susu dapat mengalir dengan stabil, maka ikatan yang kuat akan terjalin antara dia dan Brad. Setakat ini, perniagaan pasangan itu masih berjalan dengan lancar. Namun, Jennifer mengakui bahawa 3 hari selepas menyusu, payudaranya sering terasa sakit. Tetapi ini tidak membantutkan keinginan Jennifer. Baginya, dia sanggup menempuh segala keperitan untuk merealisasikan tujuannya bersama Brad.