Kurangkan Berat Badan dengan Sayuran dan Buah

Pada tahun 2016, berat badan saya hampir 81 kg. Pada masa itu, saya tidak menyangka badan saya boleh sebesar itu. Kerana ketika saya melihat di cermin, saya berfikir, “Ah, badan saya kelihatan sama. Ia tidak begitu besar. '' Saya mula putus asa dengan berat badan yang semakin besar dan besar.

Pada suatu hari, saya berjumpa dengan rakan abangnya. Dia memberitahu saya tentang adiknya yang sedang menjalani diet dengan hanya makan kentang rebus. Diet ini telah berjalan selama 2 bulan, dan berat badannya telah menurun sebanyak 2-3 kg sebulan. Dalam hati, saya mahu mencubanya.

Tepat pada bulan Ogos 2016, saya cuba makan kentang rebus dengan lauk, dan bahagian garam, gula, dan minyak dikurangkan. Namun, ia hanya bertahan selama 1 bulan. Saya rasa diet ini tidak banyak mempengaruhi tubuh saya. Pada masa itu, saya hanya kehilangan 1.5 kg dalam 1 bulan.

Selepas itu, saya akhirnya mendapat banyak maklumat mengenai apa faedah detoksifikasi dengan jus sayur atau buah. Dan nampaknya ia sangat berguna. Saya juga memutuskan untuk membiasakan diri dengan pengambilan jus setiap hari.

Kebetulan di rumah ada mesin juicer, jadi saya dapatkan gembira hanya buat jus! Setiap hari saya pergi ke pasar untuk membeli sayur-sayuran hijau. Ketika datang ke buah, saya biasanya membelinya di sebuah kedai buah di pinggir jalan. Kesannya, setiap hari saya semakin ketagih minum jus sayur-sayuran dan buah-buahan. Apa yang saya rasakan selama 1 bulan meminum jus sayur-sayuran dan buah adalah perut saya terasa lebih ringan dan badan saya kelihatan bersih.

Seiring berjalannya waktu, saya tidak pernah menimbang diri. Sejak September 2016, saya mula mengeluarkan jus detoks, makan sayur, makan bahagian kecil, minum 3 liter air sehari, dan bersenam 3 kali seminggu. Sukan yang saya lakukan biasanya berjalan atau berjalan santai. Biasanya, Sabtu atau Ahad saya gunakan untuk berjalan-jalan atau berlari dengan santai.

Singkat cerita, pada bulan Disember 2016 saya memberanikan diri untuk menimbang diri. Pada mulanya, berat badan saya ialah 81 kg, kemudian saya turun 1.5 kg. Pada bulan Ogos, berat badan saya turun hingga 80.5 kg. Dan akhirnya, berat badan saya menjadi 72 kg.

Dari situ, saya merasakan sayur-sayuran dan buah-buahan sangat baik untuk tubuh. Sakit perut yang sering saya alami tidak pernah berulang. Saya tidak pernah merasa sakit. Sebenarnya, biasanya sebulan sekali saya suka demam tinggi.

Sehingga 2017, saya masih menerapkan gaya hidup sihat. Sudah tentu, ramai rakan bertanya kenapa anda boleh kurus? Bagaimana anda melakukannya? Apa ubat yang anda ambil? Ramai juga yang ingin merasakan jus yang saya buat. Ramai yang menasihati saya untuk menjual jus yang saya makan setiap hari.

Akhirnya pada bulan Februari 2017, saya memutuskan untuk menjual jus yang saya minum setiap hari. Wow, ada banyak peminat! Bukan hanya menjual jus, saya juga diminta membuat jadual makanan sihat setiap hari untuk rakan-rakan saya yang ingin mengamalkan gaya hidup sihat. Dan sudah terbukti, suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan menjadikan kulit jadi begitu bercahaya, terutamanya jika ditambah dengan rajin minum air. Sihat!

Oh ya, pada 2018 berat badan saya sudah 58 kg. Maksudnya, saya tidak terlalu mementingkan berat badan. Yang paling penting, komposisi badan saya seimbang dan saya boleh memakai seluar jeans bersaiz 29 daripada 36!

Semangat hidup sihat, ya, geng. Jangan lupa apabila anda dibayar, sisihkan wang untuk membeli sayur-sayuran dan buah-buahan. Kerana martabak keju itu berat, anda tidak akan dapat!