Posisi Seks Terkini - GueSehat

Anda dan pasangan tentu sudah biasa dengan kedudukan seks 69, bukan? Kedudukan seks sememangnya popular di kalangan lelaki dan wanita. Selain kedudukan 69, ternyata terdapat posisi seks baru yang disebut 70. Apakah kedudukan seks terbaru seperti dan adakah anda berani mencuba kedudukan satu ini?

Kedudukan Seks Terkini, Kedudukan 70

Bagi anda atau pasangan yang suka meneroka dan mencari gaya atau posisi seks terkini, anda boleh mencuba 70 posisi seks. Posisi cinta yang satu ini sebenarnya lebih senang dicuba dan dilakukan. Walau bagaimanapun, dengan catatan bahawa anda dan pasangan anda mesti bersikap atletik, fleksibel dan cergas. Kenapa? Kerana kedudukan ini memerlukan fleksibiliti dan usaha yang tinggi.

Kedudukan seks terbaru ini memang memerlukan wanita pegangan tangan Di dinding. Inilah yang menjadikan kedudukan seks 70 juga dikenali sebagai Bahagian Kepala . Walaupun begitu, kedudukan seks yang mencabar ini tidak sama atau sama sekali tidak sama dengan kedudukan 69.

kedudukan_love_love baru

Foto: metro.co.uk

Untuk mencuba kedudukan seks ini, pada mulanya lelaki diminta berlutut di dinding, dan wanita itu dapat berdiri di dekat dinding. Kepala lelaki harus berada di antara kaki wanita ketika wanita memusingkan badannya. Kemudian, lelaki itu berdiri sambil memegang pinggang wanita itu. Wanita itu kemudiannya pegangan tangan untuk menyokong badan dalam kedudukan terbalik.

Semasa melakukan posisi seks ini, pastikan anda dan organ genital pasangan anda sama sehingga masing-masing mendapat keseronokan seksual. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, kedudukan seks ini khusus untuk mereka yang atletik kerana dikhuatiri boleh mencetuskan kekejangan, jatuh dan bahkan kecederaan jika tidak dilatih.

Kedudukan Seks Lain untuk Mencapai Kepuasan

bagaimana dengan geng, terlalu sukar? Jangan berkecil hati. Bercinta adalah salah satu cara untuk membina keakraban antara anda dan pasangan. Sekiranya 70 posisi seks sukar bagi anda dan pasangan anda, mari cuba beberapa posisi seks lain untuk mencapai kepuasan!

1. Kedudukan 69

69 adalah kedudukan seks yang membolehkan anda dan pasangan anda saling membantu dalam mencari kepuasan seksual. Nah, keseronokan seksual dari kedudukan seks ini diperoleh melalui seks oral. Untuk melakukannya, salah satu rakan mesti berada di atas dan bawah dan menghadap ke arah yang bertentangan.

2. Gaya Doggy

Untuk melakukan posisi seks ini, wanita mesti memposisikan diri seperti merangkak dan meminta pasangan memasukkan zakarnya dari belakang sambil berlutut. Sekiranya pergelangan tangan anda letih, gunakan siku atau lengan bawah untuk menyokong badan anda.

Lalu, mengapa kedudukan seks ini disukai oleh lelaki dan wanita? Melalui kedudukan ini, lelaki dapat menembusi lebih dalam. Terutama jika punggung anda lebih melengkung. Selain itu, kedudukan ini juga disukai oleh wanita kerana dapat menyentuh titik G dengan sempurna.

3. Cowgirl

Posisi seks ini disukai oleh lelaki dan wanita. Untuk melakukan kedudukan ini, lelaki itu berbaring telentang dengan kakinya sedikit terpisah. Kemudian, wanita boleh meletakkan diri mereka tepat di atasnya. Selepas itu, penembusan dilakukan semasa wanita itu dalam keadaan duduk.

Bagi wanita, kedudukan ini lebih disukai kerana dapat mengawal sepenuhnya orgasme. Sementara itu, pada lelaki, kedudukan seks ini juga lebih disukai kerana lelaki dapat menikmati hubungan seks dalam keadaan berbaring dan mengetahui kapan pasangannya mencapai klimaks.

Oleh itu, adakah anda dan pasangan berminat untuk mencuba 70, posisi seks terbaru seperti yang dijelaskan di atas? Walau bagaimanapun, ingat bahawa kedudukan seks 70 ini memerlukan fleksibiliti dan usaha yang lebih berat. Inilah sebabnya mengapa kedudukan 70 disyorkan untuk anda dan rakan atlet anda.

Oh ya, jika anda mempunyai pertanyaan mengenai kesihatan dan ingin meminta pendapat pakar, jangan ragu untuk menggunakan ciri 'Forum' di GueSehat.com. Adakah anda sudah mencuba ciri ini, geng?

Sumber:

Metro UK. 2019. Lihat, kedudukan seks 70 seperti 69 tetapi lebih atletik .

Kesibukan. 2019. Posisi Seks Terbaik untuk Memaksimumkan Kesenangan untuk Kedua-dua Pasangan .