Membina Kimia - Saya Sihat

Dalam kehidupan ini, kita mungkin bertemu dengan wanita cantik atau lelaki tampan, menyenangkan dan stabil dari segi emosi dan kewangan. Selain itu, tidak ada yang pelik mengenai keutamaan seksual mereka. Tetapi mereka tidak pernah menetapkan pasangan. Sebab tertentu, sukar dibina kimia!

Dalam beberapa kes, mereka tidak mencuba, anda tahu, geng! Tetapi setiap kali saya berusaha untuk mengenali anda dengan lebih baik, alasannya tidak ada kimia jadi hubungan itu terpaksa dihentikan. Adakah anda pernah mengalaminya juga, geng? saya tertanya kenapa kimia sukar didapatkan, lihat penjelasan berikut!

Baca juga: Menyelamatkan Perkahwinan Sekiranya Anda Tidak Lagi Bercinta, Adakah Mungkin?

Petua Membina Chemsitry

Dalam konteks hubungan cinta, kimia adalah "emosi" sederhana yang dirasakan oleh dua orang ketika mereka berkongsi perasaan istimewa. Kimia jenis dorongan semula jadi yang membuat anda berfikir "mahu bertemu dengannya lagi." Ia juga sering dinyatakan sebagai "klik" ketika kimia itu dia.

Baiklah kimia adakah penting dalam memulakan hubungan jangka panjang? Pakar hubungan menyatakan bahawa apabila lelaki atau wanita yang kelihatannya sempurna tidak menemui pasangan, mungkin tidak ada kimia dengan teman lelaki sebelumnya.

Itu juga tidak bermaksud ada masalah dengan mereka. Mungkin hanya cara dan perspektif mereka mengenai hubungan cinta yang tidak betul. Dengan mencuba cara dan cara lain, siapa tahu hasilnya akan berbeza.

Kemudahan membina kimia dan kemudian menjadi pasangan, sama ada teman lelaki atau suami / isteri, bukan hanya berdasarkan penampilan fizikal sahaja. Dengan hanya bergantung pada penampilan fizikal, anda biasanya tidak akan dapat kimia mengikut kehendak anda.

Daripada memusatkan perhatian pada penampilan fizikal, cuba tunjukkan semua kekuatan anda. iaitu keperibadian anda, sifat mesra anda, atau kasih sayang sejati anda. Kerana percintaan pada dasarnya adalah kajian tingkah laku.

Anda dapat merenungkan hubungan anda dengan ibu bapa anda terlebih dahulu. Seberapa dekat anda dengan mereka semasa kecil? Ini adalah hubungan yang tulen dan tidak boleh dipercayai. Mengapa anda tidak menetapkan standard yang sama ketika mencari pasangan?

Baca juga: Penyelidikan: Wanita Lebih Mudah Tertarik dengan "Bad Boys"

Berikut adalah beberapa petua membina kimia atau ikatan emosi dengan pasangan:

1. Mempunyai keinginan dan tujuan yang jelas

Hanya anda yang tahu apa yang anda mahukan dalam mencari pasangan. Adakah anda mencari teman lelaki yang boleh anda nikmati pada bila-bila masa, atau lelaki yang boleh anda andaikan sebagai pasangan hidup anda?

Apabila anda mempunyai tujuan yang jelas ketika memilih pasangan, biasanya anda hanya akan senang dengan Dia yang benar-benar sesuai dengan kriteria anda. Apabila anda bertemu dengan orang itu, secara amnya kimia akan segera terbentuk dan anda boleh mengatakan "Dia adalah orang yang saya cari selama ini."

2. Bertujuan untuk lelaki atau wanita yang mempunyai skor tinggi

Berhenti mengharapkan lelaki atau wanita tertarik kepada anda berdasarkan tarikan fizikal. Letakkan diri anda dalam situasi di mana anda hanya mencari pasangan dengan hasrat dan tujuan yang sama, iaitu membina hubungan jangka panjang yang tulen.

Terdapat banyak cara dan tempat untuk mencarinya. Sekiranya anda berminat dengan dunia sukan, sertai kelab sukan di mana peluang untuk mencari lelaki idaman anda akan terbuka. Anda pencinta anjing? Cuba bawa haiwan kesayangan anda ke kumpulan pencinta anjing juga. Lepak banyak dan rangkaian dan temui kimia Adakah anda di sana.

Baca juga: Ini adalah 7 tanda bahawa hubungan anda akan kekal

3. Lihat semula hubungan anda dengan pasangan anda selama ini

Sekiranya pada masa ini anda mempunyai kawan rapat tetapi tidak dapat menjumpainya kimia, jangan ragu untuk menilai hubungan anda. Adakah masa yang anda habiskan selama ini nampaknya sia-sia?

Sekiranya tidak ada harapan, jangan melabur terlalu banyak masa. Hanya berkencan dengan seseorang yang juga mencari nilai yang sama dalam hidup. Hubungan berdasarkan nilai seperti ini pada amnya akan bertahan lama.

4. Tingkatkan hubungan anda

Sekarang ini anda mungkin berpacaran bukan lelaki atau wanita terbaik, dan anda berasa selesa. Namun anda merasakan hubungan anda tetap terjalin malah membawa kepada menjemukan.

Jangan hanya berputus asa Cuba perbaiki lagi, apa yang menyebabkan hubungan anda tidak berjalan seperti yang anda mahukan. Mungkin ada kimia, tidak ada yang penting? Atau mungkin anda merasa seperti anda tidak wujud kimia kerana jangkaan anda terlalu tinggi.

Jangan salah faham, kadang-kadang hubungan jangka panjang dan menyenangkan berlaku pada orang yang tidak merasakannya kimia hubungan yang kuat atau sangat erat.

Baca juga: 5 Makna Status Hubungan

Rujukan:

Amp.news.com.au. Mengapa saya tidak boleh mengurung seorang lelaki?

Popsugar.com. Betapa pentingnya kimia dalam hubungan.