Jenis Seluar Dalam Wanita dan Fungsinya - Guesehat.com

Setakat ini, mungkin anda hanya mengetahui satu jenis seluar dalam. Sebenarnya, jika dibandingkan dengan lelaki, wanita mempunyai banyak jenis seluar dalam. Setiap jenis seluar dalam mempunyai faedah dan kegunaan yang berbeza. Oleh itu, agar anda tidak memilih jenis seluar dalam yang salah, mari ketahui jenis berikut.

1. tali G

Seluar dalam jenis ini semestinya sangat biasa di telinga .. Tetapi adakah anda tahu bilakah waktu yang tepat untuk memakai seluar dalam berbentuk "minimalis" ini? Yup, kerana g-string mempunyai bentuk yang sangat tipis dan hanya menutupi bahagian depan miss v, pakaian dalam jenis ini sangat sesuai digunakan ketika anda memakai pakaian model. badan-con dan juga skirt yang ketat. Seluar ini tidak akan menunjukkan garis pada pakaian semasa anda memakainya. Makanlah .. tetapi jangan risau, walaupun ukuran tali g cukup minimum, tali g sangat selesa digunakan.

2. Tali

Tali sebenarnya mempunyai bentuk dan penggunaan yang hampir serupa dengan tali g. Namun, tali mempunyai permukaan yang sedikit lebih lebar di bahagian depan dan belakang jika dibandingkan dengan tali g.

3. Taklimat

Sebenarnya, seluar dalam jenis ini paling kerap anda gunakan. Seluar dalam ini mempunyai penutup selebar berbanding jenis seluar dalam yang lain, sehingga mereka selesa dipakai sepanjang hari. Terutama semasa haid, seluar ini sesuai digunakan kerana biasanya noda darah tidak akan mengotorkan pakaian.

4. Bikini

Ketika datang ke bikini, pasti perkara pertama yang terlintas di fikiran anda adalah jenis pakaian renang dua keping. Sebenarnya, bikini sebenarnya adalah sejenis seluar dalam yang mempunyai gabungan model antara tali dan seluar. Seluar ini mempunyai pinggir yang nipis, tetapi kepaknya lebih lebar daripada tali gendang dan tali. Seluar dalam jenis ini sangat selesa dipakai sepanjang hari, kerana cukup lebar untuk menutupi bahagian depan dan belakang, tetapi tidak terlalu ketat di pinggang.

5. Hipster

Seluar hipster mempunyai model yang hampir sama dengan seluar, dengan bahagian depan dan belakang yang agak lebar. Namun, seperti namanya, yaitu hipster, seluar dalam jenis ini hanya boleh menutup bahagian depan dan belakang kawasan wanita anda hingga ke pinggul. Anda boleh menggunakan seluar dalam jenis seluar untuk menutup kawasan feminin hingga pinggang.

6. Seluar pendek lelaki

Pernahkah anda melihat model seluar dalam lelaki? Sekiranya belum, anda boleh mendapatkan idea dari jenis seluar dalam ini. Seluar dalam jenis boyshorts ini sangat sesuai untuk anda yang mahukan seluar dalam jenis ini sokongan penuh di bahagian depan, belakang dan sisi. Kerana ukurannya agak lebih lebar daripada jenis seluar dalam yang lain, seluar dalam jenis ini selesa digunakan ketika anda menerima 'tamu bulanan'. Dengan seluar ini, alas yang anda gunakan dijamin tidak akan 'lari' di sana sini.

7. Seluar Potongan Tinggi

Model seluar dalam seluar potong tinggi atau biasa disebut seluar dalam nenek Ini adalah jenis seluar dalam dengan saiz yang besar. Walaupun pada umumnya seluar ini lebih kerap digunakan oleh wanita tua dan wanita hamil, anda juga boleh menggunakan seluar ini untuk kegunaan seharian. Walaupun dengan seluar dalam model seluar potong tinggi Dalam kes ini, pinggang dan pinggul yang ditutupi seluar boleh kelihatan lebih terbentuk. Nah, seluar ini sangat sesuai untuk anda pakai ketika memakai pakaian ketat atau seluar atas rendah, sehingga pantat anda tidak dapat dilihat secara tidak sengaja.

Wow, ternyata bukan hanya model pakaian, yang cukup banyak jenisnya, seluar dalam wanita juga mempunyai banyak jenis. Baiklah, semoga dengan mengetahui beberapa jenis dan fungsinya, anda tidak akan keliru lagi apabila anda membeli dan menggunakannya!