3 Perkara Yang Wanita Mahu Lakukan Semasa Seks!

Seks adalah faktor penting dalam perkahwinan. Sebagai pasangan suami isteri, lelaki dan wanita mesti saling memahami keperluan seksual masing-masing. Walau bagaimanapun, ramai lelaki tidak menyedari keperluan seksual wanita. Terdapat beberapa perkara yang wanita mahu lelaki lakukan semasa melakukan hubungan seks.

Ramai lelaki salah faham apabila pasangannya tidak bersemangat semasa melakukan hubungan seks. Sebenarnya, ia sering berlaku kerana ada perkara yang wanita mahu lelaki lakukan semasa melakukan hubungan seks. Namun, pasangannya tidak peka dengannya.

Oleh itu, agar Geng Sihat lebih peka terhadap apa yang wanita mahu lelaki lakukan semasa melakukan hubungan seks, berikut adalah tiga daripadanya!

Baca juga: Apakah Jenis-Jenis Pemerkosaan dalam Perkahwinan?

3 Perkara yang Wanita Mahu Lakukan Semasa Seks

Kadang-kadang, wanita sukar untuk menyatakan apa yang mereka mahukan semasa melakukan hubungan seks. Oleh itu, dalam kes seperti ini, lelaki harus belajar untuk lebih peka terhadapnya.

Berikut adalah tiga perkara yang wanita mahu lelaki lakukan semasa melakukan hubungan seks:

1. Buat Lebih Banyak Sentuhan Mata

Menurut pakar seks, banyak wanita mengadu bahawa pasangan mereka tidak cukup sering melihatnya semasa melakukan hubungan seks. Sebilangan besar wanita merasa seperti mereka tidak diendahkan jika pasangannya menutup mata atau hanya menatap bahagian badan mereka semasa melakukan hubungan seks.

Menurut pakar seks, ketika seorang lelaki menutup matanya atau terus menatap tubuh pasangannya ketika melakukan hubungan seks, wanita merasa seperti mereka tidak berharga, tetapi hanya benda biasa. Jadi, mulai sekarang cubalah sesekali melihat mata pasangan anda semasa melakukan hubungan seks!

2. Hentikan Penghakiman atau Penghakiman

Bagi kebanyakan wanita, seks sering menjadi aktiviti untuk melepaskan tekanan dan luka emosi yang pernah dialami. Jadi, wanita boleh menangis atau melakukan 'eksperimen' yang tidak dijangka semasa melakukan hubungan seks.

Sekiranya ini berlaku, jangan menilai pasangan anda secara negatif. Sebaliknya, wanita mahu pasangannya memahami diri mereka dengan lebih baik semasa melakukan hubungan seks. Jadi, tidak perlu WL jika pasangan anda tiba-tiba melakukan perkara yang tidak dijangka semasa melakukan hubungan seks.

3. Tidak Terjebak dengan Orgasme

Lelaki lebih senang mencapai orgasme berbanding wanita. Sebenarnya, ramai lelaki yang segera berhenti melakukan hubungan seks ketika mencapai orgasme, tidak peduli sama ada pasangan mereka telah mencapai kepuasan yang sama atau tidak.

Sebenarnya, kebanyakan wanita merasa tidak puas apabila lelaki telah mencapai orgasme. Jadi, jangan segera berhenti melakukan hubungan seks. Terus melakukan penembusan walaupun anda telah mencapai orgasme.

Semasa penembusan, anda dapat menjelajahi tubuh pasangan anda lebih jauh sehingga dia merasakan kepuasan yang sama, walaupun dia tidak mencapai orgasme. Jadi, jangan mementingkan diri sendiri dan hanya memperhatikan kepuasan anda sendiri semasa melakukan hubungan seks.

Baca juga: Sunat Orang Dewasa dengan Stapler Gun, Seks Lebih Memuaskan!

Menurut pakar, tiga perkara di atas adalah apa yang wanita mahu lelaki lakukan semasa melakukan hubungan seks. Pada hakikatnya, apa yang wanita mahukan lebih dari sekadar kepuasan seksual, tetapi kepuasan emosi. Jadi, hubungan seks mesti dilakukan dengan penuh perasaan.

Tidak hanya memperhatikan apa yang wanita mahu lelaki lakukan semasa melakukan hubungan seks. Terdapat banyak perkara seksual yang boleh anda lakukan, walaupun anda tidak melakukan hubungan seks.

Contohnya, anda boleh menghantar mesej seksual kepada pasangan anda, atau memberikan sentuhan seksual ketika dia sedang memasak atau melakukan aktiviti lain. Perkara-perkara kecil seperti itu dapat membina suasana seks yang lebih baik.

Baca juga: Seks Dapat Meringankan Gejala Migrain?

Sumber:

Huffpost. 3 Perkara Yang Diharapkan oleh Lelaki di Tempat Tidur. 2018.