Tubuh lelaki yang disukai wanita - guesehat.com

Apakah jenis badan lelaki yang ideal pada pendapat anda? Tinggi? Padang awek? Atau mempunyai perut enam pek? Mungkin anda fikir kebanyakan wanita akan menyebut jenis ini. Namun, berdasarkan hasil tinjauan yang disusun oleh Planet Fitness, sebuah gim yang berkempen untuk keyakinan diri, ternyata jawapannya adalah tidak, geng! Sebenarnya, lelaki yang dianggap mampu menaklukkan hati wanita adalah lelaki dengan tubuh jenis ayah bod!

Apa itu Dad Bod?

Kategori ayah bod adalah lelaki yang cenderung mempunyai badan yang sedikit lemak, seperti Adam Sandler dan Leonardo diCaprio. Dan berdasarkan laporan dari The Washington Post, 37 peratus lelaki di Amerika dengan lingkungan umur 20-54 tahun mempunyai jenis badan ayah.

Baca juga: Mengapa wanita menghela nafas lebih kerap ketika melakukan hubungan seks berbanding lelaki?

Tinjauan itu juga melibatkan 2,006 orang Amerika, lelaki dan wanita. Dari hasil tinjauan, didapati bahawa 7 dari 10 wanita lebih tertarik pada lelaki dengan jenis badan bodoh ayah daripada lelaki yang gemuk dan berotot. Di samping itu, 78 peratus wanita berpendapat lelaki dengan jenis ayah ayah sangat selesa dengan diri mereka sendiri. Sebahagian besar dari mereka juga menilai jenis badan ayah yang lebih seksi dan sebagai badan yang baru. Wah!

Membina Keyakinan

Tujuan tinjauan ini sebenarnya adalah untuk meningkatkan keyakinan lelaki, agar mereka tidak malu untuk bersenam di gimnasium. Sebabnya, kebanyakan lelaki merasa rendah diri dan malas untuk berlatih di gim apabila mereka melihat lelaki lain sudah berotot, berotot, dan mempunyai enam bungkus.

“Tinjauan kami menunjukkan bahawa orang, terutama wanita, berfikiran positif terhadap lelaki dengan jenis tubuh ayah. Jadi, lelaki dengan jenis badan ini harus merasa bangga dan merasa keyakinan diri,"jelas Jessica Correa, Wakil Presiden Planet Fitness. Keyakinan itulah yang disebut oleh Correa sebagai tujuan, visi, dan misi Planet Fitness untuk setiap anggotanya.

Baca juga: Rahsia badan lelaki yang anda tidak tahu

Siapa Selebriti Dad Bod?

Leonardo DiCaprio

Pada masa lalu, Leo kelihatan sangat kurus di Titanic dan Romeo dan Juliet, tidak lagi. Lelaki yang akan berusia 43 tahun tahun ini sekarang sedikit montok, berjanggut dan misai. Namun, ia seolah-olah menambah karisma Leo di mata wanita. Sebut saja wanita yang dikhabarkan menjalin hubungan dengannya, model super Erin Heatherton, Blake Lively, kepada Rihanna!

Robert Downey Jr.

Biasanya adiwira mempunyai badan yang cergas dan tegang. Tetapi itu tidak berlaku untuk Robert Downey Jr dari Iron Man. Walaupun mempunyai jenis badan ayah, siapa yang tidak akan tertarik dengan lelaki dewasa ini?

Surya Saputra

Dari dalam negara, lelaki dengan jenis badan ayah boleh disematkan kepada pelakon kacak Surya Saputra! Tubuh besar dan senyuman manisnya pasti mencairkan hati wanita, termasuk GueSehat!

Oleh itu, adakah anda bersetuju dengan tinjauan di atas?

Baca juga: Lelaki, Hilangkan Kebiasaan Menyimpan Dompet di Poket Belakang!