Petua Memilih Beg untuk Menyimpan Susu Payudara - Guesehat

Membeli peralatan bayi dan menyusu selalu menjadi aktiviti kegemaran ramai ibu. Kadang-kadang ini membuat Ibu marah dan keliru, peralatan apa yang anda perlukan?

Salah satu peralatan yang sangat diperlukan untuk ibu menyusu adalah beg untuk menyimpan susu ibu. Peralatan ini penting untuk ibu menyusu yang bekerja dan suka melakukan aktiviti di luar rumah.

Mempunyai beg khas untuk menyimpan susu ibu adalah sangat penting, jadi anda boleh terus mengeluarkan susu ibu semasa melakukan aktiviti di luar rumah dengan mudah. Namun, bagaimana anda memilih beg yang sesuai untuk menyimpan susu ibu? Beg ukuran apa yang harus saya beli?

Terdapat banyak kes di mana ibu menyusu terganggu dengan membawa dua beg, satu untuk peralatan kerja dan menukar pakaian, dan satu lagi beg khas untuk menyimpan susu ibu. Sebenarnya, menjadi ibu menyusu yang sibuk dan aktif tidak semestinya menyusahkan. Bagaimana untuk? Berikut adalah petua memilih beg untuk menyimpan susu ibu, untuk Ibu!

Baca juga: Manfaat susu ibu selain sumber makanan bayi

Pilih Beg untuk Menyimpan Susu Payudara dengan Ukuran yang Betul

Sesungguhnya, beg untuk menyimpan susu ibu yang berukuran besar dapat menampung semua keperluan dan peralatan anda di dalamnya. Walau bagaimanapun, beg itu boleh menjadi sangat berat.

Sudah tentu ini tidak sesuai, terutamanya jika aktiviti anda sering bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain. Sebagai contoh, jika anda menggunakan pengangkutan awam dan harus berjalan jauh, menggunakan beg untuk menyimpan susu ibu yang berat bukanlah pilihan yang sesuai.

Begitu juga, jika anda berjalan atau melancong, anda pasti akan banyak bergerak dan banyak bergerak. Oleh itu, pilih beg untuk menyimpan susu ibu yang tidak terlalu berat dan senang dibawa kemana-mana.

Jenis Beg untuk Menyimpan Susu Payudara: Pilih Beg Bahu atau Ransel, Ya?

Ibu juga perlu memikirkan bagaimana jenis beg untuk menyimpan susu ibu yang ingin anda bawa untuk melakukan aktiviti. Sebagai cadangan, beg galas lebih praktikal untuk ibu menyusu.

Beg bahu cenderung membuat anda sakit lebih cepat, terutamanya kerana ia digunakan untuk mengangkut susu ibu. Sementara itu, beg galas juga lebih selesa untuk mengangkut susu ibu yang cenderung lebih berat.

Pilih Beg untuk Menyimpan Susu Payudara Berkualiti Tinggi

Beg untuk menyimpan susu ibu diperlukan untuk jangka masa yang panjang. Ini bermaksud, anda mesti memilih yang berkualiti, supaya tidak mudah rosak dan selesa digunakan.

Sebagai cadangan, pilih beg untuk menyimpan susu ibu yang menawarkan jaminan. Dengan begitu, jika ada kerosakan dalam jangka waktu tertentu, anda boleh mendapatkan barang baru tanpa perlu membeli lagi.

Pilih Model dan Warna yang Tepat

Sebagai cadangan, Ibu boleh memilih model dan warna beg untuk menyimpan susu ibu, mengikut citarasa atau aktiviti harian. Contohnya, jika anda seorang pekerja pejabat, mungkin beg hitam kelihatan lebih profesional.

Tetapi, jika anda mempunyai aktiviti harian yang lebih santai, mungkin beg untuk menyimpan susu ibu yang lebih sesuai untuk anda adalah beg yang bercorak dan berwarna terang.

Pilih Beg untuk Menyimpan Susu Payudara yang Berfungsi

Pilih beg untuk menyimpan susu ibu yang mempunyai pembahagi atau petak untuk meletakkan botol susu ibu. Pilih juga beg untuk menyimpan susu ibu yang lengkap dengan kemudahan penyejukan susu ibu. Dengan begitu, anda tidak perlu menyediakan pendingin khas yang berasingan. Ini akan memudahkan ibu bergerak dan bekerja.

Baca juga: Kelebihan Menyusu Menambah Karakter Positif pada Kanak-kanak

Beg yang disyorkan untuk Menyimpan Susu Ibu

Dalam memilih beg untuk menyimpan susu ibu, keselesaan dan kualiti adalah yang terpenting. Di samping itu, model dan jenis beg juga penting, jadi anda masih boleh kelihatan bergaya.

Nah, Gabag Indonesia baru saja mengeluarkan koleksi beg termal 2019. Bukan hanya pelbagai fungsi, beg termal Gabag Indonesia juga mempunyai reka bentuk yang bergaya dan menarik, anda tahu. Beg termal Gabag Indonesia berfungsi sebagai beg yang lebih sejuk dan tersedia dengan gel ais, sehingga memberikan suhu sejuk yang tepat untuk menyimpan susu ibu.

Selain itu, beg termal Gabag Indonesia juga mempunyai banyak ruang, sehingga anda dapat menyimpan barang-barang lain, seperti peralatan bayi, dompet, pam payudara, dan lain-lain.

Malah, Gabag Indonesia juga mempunyai koleksi beg untuk menyimpan susu ibu yang juga mempunyai tempat menyimpan komputer riba. Jadi, sangat praktikal untuk Ibu yang bekerja di pejabat. Anda boleh membeli koleksi terbaru ini dari Gabag Indonesia di luar talian, atau dalam talian di kedai e-dagang, seperti Tokopedia dan JDID. (UH / AY)

Baca juga: Apabila Pengeluaran Susu Ibu Kurang, Inilah Yang Boleh Anda Lakukan!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found