Atasi Jerawat di Ketiak -GueSehat.com

Selain wajah, jerawat juga boleh muncul di bahagian badan lain seperti ketiak, anda tahu. Ya, jerawat ketiak adalah keadaan yang agak biasa. Walaupun tidak merosakkan penampilan anda seperti jerawat yang muncul di wajah anda, jerawat di ketiak anda juga boleh menjengkelkan. Sebabnya, jerawat juga boleh menyebabkan rasa sakit malah gatal. Anda boleh bayangkan, geng, jika rasa sakit dan gatal ini berlaku di ketiak, yang merupakan kawasan sensitif badan.

Walaupun pada masa ini terdapat pelbagai jenis produk untuk menghilangkan jerawat yang dijual di pasaran, tidak semua produk ini dijamin selamat digunakan. Memilih produk yang salah, jerawat di ketiak dan bukannya hilang, ia sebenarnya menyebabkan kerengsaan kulit atau ruam.

Jika anda masih keliru memilih produk penyingkiran jerawat yang tepat yang boleh anda gunakan di ketiak anda, tidak ada salahnya mencuba beberapa bahan semula jadi berikut. Selain berkesan menghilangkan jerawat di ketiak, ramuan ini juga sangat mudah untuk anda dapatkan, geng! (TAS / AY)

Baca juga: Adakah Anda Menyembuhkan Jerawat dengan Cara yang Betul?