Ketahui Keperibadian Anda dari Bentuk Payudara

wanitaAdakah anda tahu bahawa salah satu aset yang dimiliki wanita adalah payudara. Nah, mengikut jenisnya, payudara itu sendiri mempunyai 6 jenis bentuk. Kemudian, bentuk payudara apa yang anda miliki menjadi bentuk seperti apa? Mari ketahui keperibadian anda dari bentuk payudara. Oleh itu, anda juga boleh memilih ukuran bra yang tepat, jadi ia tidak kendur.

Bentuk Payudara Bulat

Sekiranya anda mempunyai payudara yang besar di bahagian atas dan bawah, dan jarak antara payudara berdekatan antara satu sama lain, ini bermakna anda mempunyai payudara yang bulat. Biasanya, bentuk payudara jenis ini sangat popular. Selain kelihatan lebih kenyang dan padat, bentuk payudara ini kelihatan lebih besar secara semula jadi. Kerana, jika anda mempunyai bentuk payudara ini, anda tidak perlu memakai coli dengan busa. Selain itu, anda juga tidak memerlukan coli dengan wayar. Biasanya wanita yang mempunyai payudara seperti ini, sisi seksualiti cukup tinggi. Kerana bentuk payudara yang menyokong, membuat wanita menjadi yakin.

Set Bahagian Payudara

Payudara sisiset atau apa yang boleh disebut juga payudara tubular biasanya sedikit bulat tetapi sedikit condong ke arah luar. Apa bezanya dengan bentuk bulat? Sekiranya bentuk payudara berbentuk bulat, bahagiannya padat di bahagian atas dan bawah dengan corak simetri, sementara set sisi lebih padat di sisi. Nah, jika payudara jenis ini mempunyai segmen di tengahnya atau dapat dilihat seolah-olah ada jarak antara satu payudara dengan yang lain. Sekiranya anda mempunyai bentuk payudara, anda boleh menggunakan coli jenis yang bergaya balkoni. Bra jenis ini mempunyai kain yang sedikit lebih banyak di tengah-tengah ruang antara kedua payudara, sehingga dapat menutupi ruang kosong sehingga tidak ada jarak yang terlihat antara payudara. Wanita dengan bentuk payudara ini agak sensitif. Jarak yang ada antara payudara antara satu dengan yang lain, menjadikan wanita sedikit kurang yakin ketika bercinta.

Payudara Drop Tear

Bentuk payudara jenis ini boleh dikatakan seperti bentuk loceng. Di bahagian atasnya tidak terlalu penuh, tetapi di bahagian bawahnya bulat. Bagus jika anda mempunyai bentuk payudara yang satu ini, anda boleh menggunakan semua jenis coli. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakan coli jenis apa pun palam. Kerana bra jenis ini tidak menggunakan busa, selain itu bra jenis ini dapat memberikan kesan lipatan di bahagian tengah payudara anda. Bentuk payudara jenis ini biasanya menunjukkan bahawa anda adalah jenis wanita yang tidak rumit. Nah, selain berpakaian seksi dan tidak rumit, tidak sukar untuk anda memakai coli, bukan?

Baca juga: Pengaruh Bentuk Payudara dalam Keintiman

Payudara langsing

Sekiranya anda mempunyai payudara seperti ini, jangan putus asa. Walaupun anda kelihatan agak kecil, anda mempunyai kelebihan untuk terbuka kepada orang lain. Suka menolong dan tidak tahan melihat orang lain dalam masalah. Hayo, yang mempunyai payudara seperti ini, bagaimana perasaan anda? Bentuk payudara yang kecil di bahagian atas tetapi bulat di bahagian bawah, anda boleh mengaplikasikan dengan jenis bra yang mempunyai span. Untuk menjadikannya kelihatan lebih kenyang.

Payudara Asimetris

Adakah payudara anda lebih besar di sisi lain? Jangan risau, kerana bentuk payudara yang anda miliki sebenarnya masih dalam keadaan normal. Bentuk payudara seperti itu biasanya disebut bentuk payudara tidak simetri. Bentuk payudaranya berbeza antara kanan dan kiri. Anda boleh menggunakan pad untuk menjadikannya lebih besar. Wanita yang mempunyai bentuk payudara ini cenderung murung. Kadang-kadang rendah diri, kadang-kadang sangat yakin. Sekiranya anda sedih, anda boleh merasa sangat sedih.

PayudaraBarat Timur

Payudara jenis ini mempunyai bentuk yang agak kecil, maka arah putingnya berlawanan. Anda boleh mengatakan jenis payudara ini seperti bentuknya pengintipan. Ya, bentuknya yang sedikit ke luar membuat wanita kelihatan lebih tomboy. Bagi anda yang mempunyai bentuk payudara ini, ada baiknya anda menggunakan sejenis coli yang mempunyai span. Bra ini dapat membuatkan payudara anda kembali ke bentuk semula jadi. Walaupun tidak semua sifat wanita dapat diukur dengan bentuk payudaranya, sekurang-kurangnya jika anda mengetahui bentuk payudara anda, anda boleh memilih bra yang sesuai untuk digunakan. Apa pun bentuknya, yang paling penting adalah bagaimana anda dapat menjaga dan merawatnya agar tetap sihat dan mengelakkan penyakit yang boleh menyerang. Kecantikan mesti kekal sihat, ya!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found