Tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir

Hubungan jarak jauh atau hubungan jarak jauh (LDR) tidak asing di telinga kita. Banyak orang menjalin hubungan jarak jauh, sama ada sebelum atau selepas berkahwin. Hubungan jarak jauh ini biasanya berlaku sekiranya Geng Sihat dan pasangannya sedang belajar atau mengikuti kerjaya di kawasan yang berbeza.

Penyelidikan menunjukkan bahawa hubungan jarak jauh sama memuaskannya dengan percintaan santai. Terdapat juga sisi positif untuk hubungan jarak jauh, iaitu ketika mereka bertemu, kedua-dua pihak sangat menghargai waktu bersama, sehingga ikatannya semakin dekat.

Namun, tidak semua hubungan jarak jauh berlangsung. Sekiranya anda menjalin hubungan jarak jauh, Geng Sihat sering bertanya-tanya apakah kekurangan hubungan fizikal, keakraban, atau seks patut diperjuangkan. Mungkin Geng Sehat meragui sama ada akan meneruskan atau memutuskan hubungan jarak jauh ini. Nah, untuk membantu Gang Sihat, berikut adalah beberapa tanda hubungan jarak jauh akan berakhir!

Baca juga: Putuskan sambungan Sekiranya Anda Menemui Karakteristik Buruk Berikut!

Tanda-tanda hubungan jarak jauh akan berakhir

Cuba perhatikan jika terdapat beberapa tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir dalam hubungan LDR anda dengan pasangan anda:

1. Komunikasi semakin sukar dilakukan

Pakar bersetuju bahawa komunikasi yang baik adalah kunci dalam menjaga hubungan jarak jauh. Hubungan jarak jauh ini memaksa anda dan pasangan anda untuk selalu berkomunikasi di pelbagai peringkat. Kerana, satu-satunya perkara yang anda dan pasangan ada dalam hubungan jarak jauh adalah komunikasi.

Jadi, komunikasi yang mendalam dapat memperdalam keakraban juga. Sekiranya pasangan anda mengabaikan berbual atau menghubungi anda selama berjam-jam atau bahkan berhari-hari, maka ini adalah tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir.

2. Hubungan Anda Merasa 'Sepihak'

Hubungan jarak jauh dapat mengeringkan emosi dan emosi. Ini akan dapat dilihat sekiranya hanya satu pihak yang selalu mempunyai permulaan berbual, menghantar hadiah, dan membuat panggilan. Sekiranya usaha yang anda lakukan dalam hubungan tidak seimbang, mudah timbul kecurigaan dan prasangka. Ini adalah petanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir.

3. Anda Tidak Boleh Mempercayai Rakan Anda

Sekiranya anda rasa anda mesti selalu memeriksasuka'dalam muat naik Instagram pasangan untuk mengesan jika rakan baru mereka benar-benar hanya rakan, maka ini sudah menjadi petanda bahawa anda tidak mempercayai pasangan anda. Hubungan sudah dipenuhi dengan kegelisahan, cemburu, dan ketidakpercayaan kerana ini adalah tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir.

Baca juga: Inilah Cara Mengatasi Momen Canggung Semasa Seks!

4. Rakan Rakan Anda Tidak Tahu Mengenai Anda

Dalam hubungan kencan yang sihat, anda harus merasakan sebahagian daripada kehidupan seharian pasangan anda, walaupun anda tidak tinggal bersama atau tinggal bersama. Namun, jika anda tidak pasti sama ada rakan rakan anda mengetahui keberadaan anda, maka ini boleh menjadi salah satu perkara yang menunjukkan tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir.

5. Anda Jumpa Sangat Jarang

Bergantung pada seberapa jauh anda dan pasangan anda, perjumpaan tatap muka mungkin memakan masa dan wang, jadi anda dan pasangan hanya dapat bertemu satu sama lain sekali dalam jangka waktu beberapa bulan.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kekerapan anda melihat pasangan anda secara langsung, dan jika tidak ada cara untuk saling bertemu lebih kerap, maka ini boleh menjadi tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir.

6. Anda Tidak Puas Dengan Kehidupan Seks Anda

Terdapat banyak cara untuk melakukan aktiviti seksual walaupun anda berada dalam hubungan jarak jauh, misalnya, seperti ingin melakukan seks, melakukan hubungan seks Facetime sambil menyentuh diri anda, dan sebagainya. Namun, jika muslihat ini tidak berfungsi untuk anda, atau jika pasangan anda tidak berminat dengannya, ini mungkin merupakan tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir.

7. Pandangan berbeza mengenai Masa Depan Hubungan

Sekiranya anda berhasrat untuk pindah ke kawasan lain, sementara pasangan anda juga berhasrat untuk pindah ke kawasan lain, maka ini adalah tanda bahawa hubungan jarak jauh akan berakhir. Dalam hubungan, anda dan pasangan mesti mempunyai pandangan yang sama mengenai masa depan mengenai hubungan antara anda berdua. (UH)

Baca juga: Inilah cara untuk berpisah dengan teman lelaki yang baik

Sumber:

Kilang 29. Cara Memberitahu Masa Ini Untuk Menamatkan Hubungan Jarak Jauh Anda. September 2019.

Persatuan Psikologi Amerika. Mengekalkan hubungan jarak jauh dan kediaman silang. 2005.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found