Kedudukan terbaik untuk berpasangan dengan pasangan anda - Saya Sihat

Bayangkan bahawa anda dan pasangan anda menonton filem romantis di sofa dan anda berdua berpegangan tangan atau mereka memeluk anda dari belakang. Kedengarannya sempurna dan romantis, betul? Ya, sentuhan fizikal yang kita dapat ketika berpelukan mempunyai banyak faedah, anda tahu! Antara lain, ia merangsang pembebasan oksitosin, hormon kebahagiaan. Lebih-lebih lagi, jika anda tidur berpelukan, ia pasti akan membuat anda bahagia.

Namun, siapa sangka hampir semua lelaki tidak suka berpelukan, terutama ketika tidur. Dan wanita, jangan sekali-kali mendapat pelukan yang mereka dapat daripada pasangan mereka. Kedengarannya stereotaip, tetapi ada asas untuk generalisasi.

Michael Bade, ahli psikologi dan psikoanalis, memperincikan keperluan wanita berpelukan setelah melakukan hubungan seks. Sementara lelaki, jangan menganggapnya sebagai sesuatu yang penting kerana mereka akan tidur sebaik sahaja melakukan hubungan seks.

Baca juga: Wanita Katakan, Ini adalah Kesalahan Lelaki Ketika Seks

Pelbagai Jawatan Memeluk untuk Meningkatkan Keintiman

Memeluk atau berpelukan adalah cara terbaik untuk menghilangkan tekanan dan mewujudkan keakraban. Terdapat banyak cara pelukan yang dapat anda dan pasangan lakukan, bukan hanya memeluk tubuhnya dengan erat. Sekadar makluman, pelukan adalah bahasa cinta.

Memeluk, meringkuk adalah kedudukan semula jadi ketika kita tidur. Tidak ada cara yang betul atau salah untuk memeluk pasangan anda. Baiklah, jika Geng Sihat ingin mengetahui kedudukannya berpelukan Selalunya dilakukan oleh setiap pasangan, berikut adalah ulasan.

1. sudu (Pelukan dari belakang sambil berbaring di sebelah)

Inilah kedudukannya berpelukan terbaik. Sesiapa sahaja boleh menjadi pelukan dari belakang. Tetapi secara amnya yang lebih besar melakukannya. Sekiranya lelaki itu melakukannya, mintalah dia memeluknya sambil berbaring di sebelah katil, sehingga perutnya ditekan ke belakang.

Sensasi romantis ini akan dirasakan oleh anda yang memeluk atau menjadi "sudu kecil". Untuk merasa selesa, ketika dipeluk dari belakang, kedudukan badan anda sedikit melengkung untuk menyesuaikan diri dengan badan pasangan anda. Jadi kedudukannya seperti sudu yang disusun dalam laci.

Baca juga: Inilah 10 Manfaat Memeluk Setiap Hari!

2. setengah sudu (memeluk dan meletakkan kepala di dada pasangan)

Sekiranya kedudukan sudu membuat anda atau pasangan anda tidak selesa, patut dicuba setengah sudu. Membolehkan anda cukup dekat dengan pasangan anda untuk tetap merasakan kehangatan.

Letakkan kepala anda di dada pasangan anda semasa dia berbaring di punggungnya dengan satu lengan di bahu anda. Kedudukan ini sangat sesuai ketika anda mengantuk tetapi pasangan anda masih mahu melihat telefon bimbit mereka atau membaca buku.

3. Pusing ke belakang tetapi kedua-dua punggung melekat

Dalam posisi ini, mungkin tidak dapat dipeluk, kerana anda dan pasangan anda menghadapi arah yang berlawanan. Walau bagaimanapun, kedua-dua punggung dan punggung anda saling bersentuhan. Biasanya, lutut akan dibengkokkan, walaupun anda meregangkan sebelah kaki. Kedudukan ini bermaksud bahawa anda ingin mengekalkan hubungan dengan pasangan anda, beritahu dia bahawa anda mencintainya dan akan sentiasa menyokongnya secara emosional.

4. Pelukan bulan madu (berbaring muka dan saling berpelukan)

Memeluk adalah perkara paling penting dalam hubungan. Dalam kedudukan ini, anda dan pasangan saling berhadapan dan saling berpelukan. Walaupun sangat romantis, kedudukan ini akan membuat anda merasa tidak selesa jika anda melakukannya dalam jangka masa yang lama kerana ia membuat badan anda sakit.

5. Pelukan kaki (kaki terjalin ketika tidur di punggung)

Kedudukan yang popular ketika anda dan pasangan mengantuk tetapi masih mahukan hubungan fizikal. Setelah anda berdua berada di posisi yang selesa untuk tidur, anda boleh meletakkan sebelah kaki anda di atas pasangan anda. Namun, anda perlu menyesuaikan diri sekiranya pasangan anda akan merasa tidak selesa setelah beberapa ketika. Jadi, jangan merasa kecewa atau marah jika dia mengubah posisi tidurnya.

Itu adalah beberapa model dan posisi berpelukan untuk menambah keakraban hubungan. Walaupun tanpa menahan kata-kata cinta, pelukan adalah ungkapan kasih sayang yang penting. Oleh itu, jangan lepaskan masa penting ini bersama-sama, geng!

Baca juga: 5 Cara Tetap Bergaul Selepas Seks Tanpa Memeluk

Rujukan:

Garis Kesihatan. Cara Memeluk Seperti Anda Maksudnya

Senarai. Apa yang berlaku pada badan anda semasa anda berpelukan

Kosmopolitan. 9 Kedudukan Memeluk Yang Akan Mendekatkan Anda

Psikologi Hari Ini. Ilmu Seksual Memeluk


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found