Tanda Pasangan Tidak Dapat Bergerak | Saya sihat

Semua orang pasti mempunyai masa lalu dalam hal cinta, termasuk pasangan anda sekarang. Namun, itu tidak bermaksud bahawa masa lalu selalu mengikuti hubungan anda dengannya, hingga akhirnya menimbulkan masalah. Duh, tetapi bagaimana jika ternyata pasangan anda sekarang tidak boleh berpindah dari bekas kekasihnya? Ayuh, kenali tanda-tandanya!

Baca juga: Inilah yang berlaku pada badan anda sekiranya anda gagal bergerak!

Tanda Pasangan Tidak Boleh Bergerak

Apabila anda dan dia memilih untuk menjalin hubungan bersama, maka melepaskan masa lalu adalah perkara yang sangat penting untuk dilakukan. Tidak peduli betapa gembira dia ketika bersama pasangan sebelumnya, dia semestinya dapat melupakan dan berusaha untuk beralih ke hubungan baru dengan kamu.

Sekiranya pasangan anda belum dapat berpindah dari bekas kekasihnya, ini bermakna dia memikul beban emosi hubungannya yang sebelumnya dengan hubungan anda sekarang. Tidak mustahil jika pada akhirnya beban emosi dari masa ke masa sebenarnya akan merosakkan hubungan anda sekarang.

Jadi, apakah tanda-tanda bahawa pasangan anda tidak dapat bergerak? Berikut adalah sebahagian daripadanya.

1. Pasangan anda selalu bercakap mengenai bekas kekasihnya dalam setiap perbualan

Sama ada pada saat-saat atau perbualan, pasangan anda selalu menyampaikan cerita mengenai bekas kekasihnya. Malah pasangan anda cenderung mengabaikan topik perbincangan yang menyangkut diri anda. Lebih buruk lagi, tidak kira sekeras mana pun anda berusaha mengalihkan perbualan mengenai bekas kekasihnya, dia akan mencari jalan lain untuk mengembalikan topik bekas kekasihnya.

2. Pasangan anda banyak mengadu tentang bekas kekasihnya kepada anda

Walaupun kedengarannya baik, pasangan anda seolah-olah memendam kebencian terhadap bekas kekasihnya, tetapi kebiasaan mengeluh tentang bekas kekasihnya bukanlah pertanda baik. Perasaan yang begitu kuat, sama ada positif atau negatif, menunjukkan bahawa pasangan anda sekarang belum sepenuhnya berpindah dari bekas kekasihnya.

3. Media sosial pasangan anda sekarang masih banyak bercakap mengenai bekas kekasihnya

Kenangan dalam bentuk foto mantan mereka atau momen kebersamaan mereka yang masih menghiasi media sosial pasangan anda boleh menjadi tanda bahawa dia sebenarnya tidak dapat membuka halaman baru dengan anda.

4. Pasangan anda sering bertanya adakah anda benar-benar dapat melupakan bekas kekasih anda

Sekiranya pasangan anda menanyakan hal ini pada awal pendekatan anda, itu mungkin tanda bahawa dia ingin memastikan anda benar-benar beralih dari kisah cinta lama anda dan bersedia untuk hubungan baru. Namun, jika ini menjadi kebiasaan, itu sebenarnya merupakan tanda sebaliknya. Pasangan anda sebenarnya tidak dapat melupakan masa lalunya dan dia ingin memastikan jika anda juga mengalami perkara yang sama dengannya. Dia mempunyai perasaan bersalah terhadap anda dan dia ingin memastikannya normal.

5. Pasangan anda menunjukkan kekecewaan apabila dia mendengar berita terkini mengenai bekas kekasihnya

Sekiranya pasangan anda kelihatan kecewa ketika dia mendengar atau memberitahu tentang keadaan bekas kekasihnya yang kini menjalin hubungan lagi, ada kemungkinan besar dia tidak berpindah sepenuhnya dari bekas kekasihnya.

6. Pasangan anda selalu membandingkan anda dengan bekas kekasih anda

Kriteria atau harapan setiap orang memang boleh dipengaruhi oleh masa lalu. Namun, tidak kira seberapa baik mantan kekasihnya, jika dia benar-benar ingin menjalin hubungan serius dengan kamu, dia tidak akan pernah membandingkan kamu dengan bekas kekasihnya. Lagipun, anda dan bekas kekasih anda adalah dua orang yang berbeza, baik secara fizikal dan emosi. Oleh itu, jika pasangan anda sekarang membandingkan anda dengan bekas suami anda, berhati-hatilah dan fikirkan semula matlamat hubungan anda.

Mencintai pasangan anda sepenuhnya adalah perkara asas yang diperlukan dalam hubungan. Oleh itu, jangan hanya kerana pasangan anda tidak dapat berpindah dari mantan, hubungan anda sekarang berada dalam bahaya kerosakan, geng. (TAS)

Baca juga: Petua Pantas untuk Bergerak ketika Cinta Ditolak!

Rujukan

Kesibukan. "9 Perkara Yang Mungkin Pasangan Anda Lakukan Sekiranya Mereka Tidak Bergerak Dari Hubungan Terakhir Mereka".

Peraturan Perhubungan. "6 Tanda bahawa Pasangan Anda Tidak Bergerak Daripada Mantan Mereka".


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found