Makna Menipu Mimpi | Saya sihat

Dalam hubungan, perselingkuhan pasti menjadi ancaman bagi setiap pasangan. Namun, bagaimana jika hubungan sulit berlaku di alam mimpi? Bolehkah impian mengenai perselingkuhan ini menjadi tanda awal masalah dalam hubungan? Ayuh, ketahui lebih lanjut!

Baca juga: Apakah fakta mengenai impian anda?

Makna Impian Tentang Ketidaksetiaan

Menurut Nancy B. Irwin, Psy. D., C. Ht., Psikologi klinikal berlesen, impian mengenai perselingkuhan adalah salah satu daripada lima topik impian yang paling biasa. Nasib baik, impian kafir ini sebenarnya jarang sekali berkaitan dengan urusan sebenar di dunia nyata.

Lalu, apakah maksud impian mengenai perselingkuhan ini?

1. Anda Menipu

Mempunyai mimpi di mana anda adalah orang yang sering berselingkuh menunjukkan bahawa anda sebenarnya mempunyai perasaan bersalah dan mengkhianati diri sendiri atau merasakan bahawa anda telah mengancam kepercayaan dan integriti anda sendiri. Walau bagaimanapun, ia tidak ada kaitan dengan kehidupan romantis anda.

Kadang-kadang, impian menipu dapat menggambarkan keadaan di mana dalam kehidupan nyata, anda ingin bertindak tidak jujur ​​dalam perkara-perkara tertentu, selain hubungan. "Pikiran pada waktu malam akan menggunakan metafora. Jadi, terserah kepada anda bagaimana anda mengetahui apa artinya semua itu," jelas Irwin.

2. Anda menipu seseorang yang anda kenali

Impian untuk berselingkuh dengan bekas, rakan, atau atasan boleh membangunkan anda dan merasa lebih teruk daripada bermimpi curang dengan orang asing. Namun, jangan risau, impian ini tidak bermaksud anda benar-benar ingin menjalin hubungan dengan mereka.

Bermimpi menjalin hubungan sulit dengan seseorang yang anda kenali menandakan bahawa pada masa ini anda menghabiskan terlalu banyak masa dan perhatian untuk perkara lain dalam hidup anda, sehingga menjadikan hubungan anda mulai terjalin. Untuk mengatasinya, mungkin anda boleh mula merancang aktiviti yang menyeronokkan dengan pasangan anda.

3. Rakan curang anda

Satu daripada lima wanita bermimpi ditipu oleh pasangan mereka. Jadi, tidak perlu risau, kerana ini adalah perkara biasa. Namun, jika impian ini berlaku dengan kerap, ada baiknya anda mula bertanya pada diri sendiri, adakah anda telah memproyeksikan sejarah perselingkuhan anda kepada pasangan anda.

Daripada pasangan yang curang, mungkin anda sedang berusaha melepaskan rasa bersalah atau kegelisahan yang anda rasakan dengan memimpikan pasangan anda menipu anda. Ingatlah bahawa kebanyakan impian yang berlaku adalah mengenai pemimpi sendiri.

Baca juga: Ini adalah tanda bahawa pasangan anda mempunyai hubungan emosi

4. Tertangkap menipu

Adakah anda baru sahaja bermimpi ditipu? Sekiranya demikian, rasa bersalah yang anda rasa dalam mimpi anda mungkin berkaitan dengan sesuatu dalam kehidupan nyata yang juga membuat anda merasa bersalah.

Sekiranya ini yang anda alami, cuba mulakan fikiran dan hati anda dari perasaan bersalah yang lalu. Ingat, bahawa anda bukan orang yang sama seperti ketika itu.

5. Anda adalah orang ketiga dalam hubungan orang lain

Bermimpi menjadi orang ketiga dalam hubungan orang lain boleh bermakna anda merasa tidak dihargai, terutamanya jika perselingkuhan dalam mimpi anda membuat anda merasa begitu bersalah. Cuba bercakap dengan pasangan anda supaya anda dapat terus berhubung.

6. Tukar rakan kongsi

Adakah anda pernah mempunyai impian di mana anda dan pasangan anda lakukan tarikh berganda dengan rakan lain, dan akhirnya bertukar rakan kongsi? Sekiranya ini yang anda alami, ada kemungkinan anda terjebak dalam rutin hubungan yang cukup membosankan dan memerlukan sedikit 'rempah-rempah' untuk menjadikan hubungan itu terasa lebih menyenangkan.

Bermimpi tentang perselingkuhan mungkin membuat anda merasa sedikit bimbang tentang hubungan yang anda terjalin. Namun, jangan risau, geng, kerana impian ini tidak selalu menunjukkan hubungan sebenarnya dalam kehidupan nyata. (TAS)

Baca juga: Dari sebab berikut, apa yang menyebabkan pasangan anda menipu?

Rujukan

Kesibukan. "7 Mimpi Umum Tentang Menipu Pasangan Anda, Dihodok".


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found