4 Minyak Penting untuk Keperluan Anak Kecil Anda

Sudah dengar minyak pati dan kehebatan? Saya sendiri baru sahaja mengetahui tentang minyak pati . Sebelum ini yang saya tahu hanyalah minyak aromaterapi. Tetapi ternyata minyak pati ini berbeza dengan minyak aromaterapi, walaupun mempunyai pelbagai jenis wangian yang boleh dikatakan serupa! Minyak pati adalah minyak yang diperoleh daripada pengekstrakan tanaman. Minyak pati Minyak yang diperoleh dari pengekstrakan ini mempunyai pelbagai faedah untuk kesihatan manusia. Bagi minyak aromaterapi, kebanyakannya adalah produk sintetik, jadi sama sekali tidak mempunyai faedah kesihatan. Aromaterapi biasanya hanya digunakan untuk mendapatkan bau. Baiklah lain kali Sekiranya anda merasa sakit, jangan gunakan aromaterapi! Gunakan minyak pati yang mempunyai faedah penyembuhan! Saya sendiri sangat gemar menggunakan minyak pati atau minyak pati kerana ramuannya dibuat dari alam sehingga terasa lebih selamat, terutama untuk si kecil. Baiklah, hari ini saya akan berkongsi pelbagai jenis minyak pati yang boleh digunakan untuk si kecil anda! Semoga bermanfaat untuk anda!

  • Minyak pati Cedarwood

Salah satu kebimbangan seorang ibu adalah jika dia melihat rambut anaknya tidak tumbuh dan berwarna hitam. Rakan saya berkata, saya takut anaknya kelihatan seperti kekurangan zat makanan! Haha. Nah, minyak pati kayu cedar ini dapat membantu ibu-ibu untuk menghilangkan kerisauan ini kerana minyak ini membantu menebalkan rambut. Saya sendiri tidak pernah mencuba menggunakan kayu cedar ini kerana rambut anak saya cukup banyak. Tetapi tidak ada salahnya mencuba anda tahu! Cara menggunakannya mudah. Yang harus anda lakukan ialah meletakkan 10 tetes kayu cedar dalam sebotol kecil minyak kelapa dara tambahan dan gosokkannya di kepala si kecil anda! Gunakan secara konsisten, semoga hasilnya dapat dilihat dalam 2-3 minggu!

  • Minyak Penting Digize

Sekiranya minyak pati ini sangat baik untuk masalah pencernaan! Sekiranya anda mempunyai masalah seperti kembung, cirit-birit atau sakit perut, angka ini dapat membantu menyelesaikan masalah tersebut! Cara menggunakannya sangat mudah! Hanya gabungkan 5 tetes digize ke dalam sebotol kecil minyak kelapa dara tambahan! Kemudian sapukan campuran tersebut ke perut si kecil. Bagi bayi yang baru menggunakan pepejal, sangat penting untuk memiliki minyak pati ini! Sekiranya saya sudah mengetahui tentang faedah minyak pati ini, saya rasa saya tidak perlu risau dan bingung bagaimana menangani anak-anak yang mengalami sembelit kerana makanan pejal.

  • Minyak pati serai

Nah, jika serai ini mempunyai manfaat untuk meningkatkan selera makan. Secara kebetulan, anak saya adalah salah seorang anak yang sukar makan! Oleh itu, ketika saya mendengar khasiat serai, saya langsung tergoda untuk mencubanya! Saya sudah cukup sabar untuk memberikan minyak ini kepada anak saya, anda tahu! 3 kali sehari dan saya telah menggunakannya selama lebih kurang 2 minggu. Tetapi nampaknya minyak pati ini tidak berfungsi pada anak saya. Saya rasa tiada perubahan. Saya tidak tahu kerana minggu ini dia juga mengalami batuk selesema atau ada faktor lain. Tetapi saya juga mendengar dari rakan saya bahawa anak-anaknya sekarang senang makan setelah diberi minyak serai ini.

  • Minyak pati Lavender

Lavender, dengan aroma bunga, adalah salah satu minyak pati yang paling popular untuk wanita, termasuk saya! Nah, bukan hanya wangi, sebenarnya lavender juga mempunyai banyak faedah, anda tahu! Salah satunya adalah bahawa ia mempunyai kesan menenangkan. Sekiranya si kecil menangis dan rewel sepanjang masa, tidak ada salahnya mencuba menggunakan minyak lavender ini ke bahagian belakang telinga, telapak kaki, atau dicampurkan dengan minyak kelapa dara tambahan dan kemudian dioleskan pada badan. Saya sendiri biasanya -difusi minyak pati ini supaya wangian dapat dihidu di seluruh ruangan. Saya merasakan ada hasil dalam kualiti tidur kanak-kanak dan juga diri saya. Sama ada cadangan atau tidak, saya rasa kita tidur lebih lena jika menggunakan minyak lavender! Lebih kurang 4 minyak pati perkara di atas yang boleh digunakan untuk membantu menjaga kesihatan si kecil setiap hari. ada di sana minyak pati andalan biasa anda?