7 Cara Memelihara Kecantikan Payudara

Kecantikan fizikal wanita tidak hanya dilihat dari wajah. Terdapat bahagian lain yang dapat menyempurnakan penampilan wanita, seperti kaki panjang, berat badan ideal, dan bentuk payudara. Sebilangan besar juga berpendapat bahawa payudara wanita adalah aset yang benar-benar perlu dipertimbangkan. Bagaimana bentuk payudara anda akan mempengaruhi kecantikan tubuh wanita. Atas sebab ini, tidak menghairankan apabila ramai wanita berusaha melakukan pelbagai cara agar bentuk payudaranya dapat kelihatan cantik dan menarik. Bukan hanya rambut, wajah, dan kulit yang mesti dirawat secara teratur. Anda juga harus 'memanjakan' payudara agar tetap terjaga dan menjaga kecantikannya. Rawat payudara anda dengan sebaik mungkin. Bagaimana cara memanjakan payudara secara semula jadi? Berikut adalah petua untuk menjaga kecantikan payudara yang boleh anda lakukan agar payudara dapat kekal ketat dan mengekalkan kecantikannya.

Menggunakan coli yang betul

Memilih coli tidak boleh sewenang-wenangnya. Jangan memilih hanya kerana modelnya comel atau warnanya menarik. Sebabnya, menggunakan bra yang salah boleh menyebabkan perubahan bentuk payudara anda. Selain menutupi payudara, bra juga berfungsi sebagai penyokong payudara agar tidak 'jatuh'. Untuk itu, salah satu cara untuk menjaga kecantikan payudara anda adalah dengan menggunakan coli yang sesuai dan sesuai dengan ukurannya, sehingga fungsinya sebagai penyokong payudara dapat dimaksimumkan. Sekiranya anda menggunakan coli yang terlalu besar, tentu saja ia tidak dapat menyokong payudara anda dengan sempurna, jadi payudara anda kelihatan kendur dan tidak lagi ketat. Sebaliknya, jika anda menggunakan coli yang terlalu kecil, aliran darah ke payudara anda tidak lancar, sehingga payudara anda tidak sihat. Oleh itu, penting untuk memakai coli jenis yang betul.

Urut Rutin

Siapa yang tidak merasa dimanjakan semasa mengurut? Nah, ia juga berlaku pada payudara anda. Salah satu cara yang paling memanjakan untuk menyusui adalah dengan melakukan urutan secara rutin. Urutan ini boleh dilakukan di rumah. Bagaimana untuk? Sebaiknya lakukan urutan selepas anda mandi atau ketika payudara basah. Kemudian lakukan urutan bulat mengikut arah jam. Anda boleh memberi perhatian khusus pada lipatan ketiak dan kawasan di bawah payudara. Urut ini dipanggil urutan hidro kerana berfungsi untuk mengedarkan darah dan dapat menegangkan payudara. Sekiranya anda mahu payudara anda tegap dan cerah dan lembut, lakukan urutan 'dimanjakan' ini dengan susu yang telah dibekukan ke dalam ais. Caranya adalah dengan memberi urut pada payudara secara melingkar secara perlahan.

Gunakan topeng semula jadi untuk payudara

Selain mengurut, cara lain untuk memanjakan payudara adalah dengan memakai topeng payudara. Anda boleh menggunakan bahan semula jadi sebagai asas untuk topeng. Untuk memanjakan payudara agar kelihatan cantik dan tegas, gunakan bawang merah, minyak ikan kod, chayote, daun sirih, timun, atau minyak jarak.

Menggunakan krim payudara

Pada masa ini, terdapat banyak krim payudara yang boleh digunakan untuk menjadikan payudara cantik dan tegang. Tidak boleh memanjakan payudara dengan menggunakan krim, tetapi anda masih harus memperhatikan kandungan yang terdapat di dalamnya. Pilih krim payudara yang tidak mengandungi bahan kimia berbahaya dan telah terbukti selamat dengan bahan semula jadi.

Melancarkan otot dada

Cara lain untuk memanjakan payudara adalah dengan melatih otot dada anda secara berkala. Kaedah ini berguna untuk membentuk bentuk dada dan kelihatan lebih seksi. Terdapat beberapa cara untuk memanjakan payudara dengan melatih otot-otot dada, seperti dengan menarik senaman lengan yang dapat berfungsi untuk menegangkan payudara. Anda boleh memulakan dengan memegang lengan dengan tangan yang bertentangan dan kemudian meregangkan lengan dari badan. Pegang kedudukan ini sekurang-kurangnya 10 saat, kemudian lepaskan. Biasanya anda akan merasakan tarikan di bahagian bawah lengan anda. Untuk memaksimumkan, lakukan gerakan ini 10 kali setiap hari.

Pengambilan makanan yang mengandungi hormon estrogen

Sebilangan besar wanita, ukuran payudara dipengaruhi oleh kandungan hormon estrogen di dalam badan. Sekiranya anda ingin mempunyai payudara besar, kemudian manjakan payudara dengan meningkatkan pengambilan makanan yang mengandungi hormon estrogen, seperti kacang.

Berhenti tidur di perut anda

Anda pasti mempunyai kedudukan anda sendiri untuk mendapatkan tidur yang selesa. Namun, bagi anda yang mempunyai kebiasaan tidur dalam keadaan rawan, itu tidak boleh dilakukan lagi. Posisi tidur ini bukan memanjakan payudara, melainkan menyeksa payudara. Tidur di perut anda boleh mempengaruhi keindahan bentuk payudara anda, kerana payudara anda akan ditekan oleh berat badan anda. Hmm .. Memanjakan payudara boleh dilakukan dengan cara yang mudah bukan? Wujudkan keindahan payudara dengan cara semula jadi seperti di atas. Semoga berjaya!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found