Apa pendapat suami ketika bercinta? -GueSehat.com

Seks lebih daripada sekadar keseronokan. Untuk perkahwinan, seks adalah medium untuk dapat merasa begitu dekat dengan seseorang, begitu berhubung, dan begitu selesa. Namun, bagaimana perbezaan cara berfikir lelaki dan wanita, terutama dalam hubungan intim? Sebenarnya, sangat berbeza, ibu! Menurut ahli terapi seks, perbezaannya sama seperti siang dan malam. Inilah yang mendasari pemikiran lelaki ketika bercinta. Ingin tahu?

Lelaki vs Wanita dalam Seks

Bukan rahsia lagi, lelaki mempunyai dorongan seks yang lebih besar daripada wanita. Bukan hanya itu, kajian menunjukkan bahawa lelaki cenderung lebih bersuara ketika tidur. Bagi lelaki, seks adalah cara mereka menunjukkan kasih sayang, dan juga titik lemah mereka.

Sebaliknya, dorongan seks wanita bukan hanya disebabkan oleh desakan seksual, tetapi sangat dipengaruhi oleh hubungan emosi. Sekiranya disamakan dengan perjalanan, wanita mesti berhenti di beberapa persimpangan terlebih dahulu, sebelum akhirnya sampai pada tujuan utama, iaitu bercinta.

Tidak percaya? Cuba ingat, bolehkah anda menikmati sesi intim bersama Ayah ketika dia enggan membantu dengan pekerjaan rumah tangga, tidak mahu bergilir-gilir menjaga si kecil, atau mengajak anda bercinta tanpa rela melakukan foreplay seperti menyentuh , memeluk, dan mencium? Sekiranya jawapannya tidak, maka begitulah cara wanita "rumit" dari segi seksual. Wanita memerlukan rasa selesa, aman, dan perhatian terlebih dahulu, sebelum bersedia melakukan dan dapat menikmati seks.

"Keinginan wanita lebih bersifat kontekstual, lebih subjektif, lebih berlapis emosi. Lelaki, sebaliknya, tidak memerlukan banyak 'perasa' untuk terangsang dan menikmati seks. Bagi lelaki, seks lebih mudah dan senang, jelas Esther Perel , ahli psikoterapi dari New York, Amerika Syarikat.

Tapi, jangan salah faham, ibu. Itu tidak bermaksud anda tidak memerlukan keakraban, cinta, dan hubungan dalam hubungan, sama seperti wanita. Lelaki hanya melihat peranan seks secara berbeza jika dibandingkan dengan wanita. Walaupun terdapat perbezaan ini, bercinta secara teratur adalah "perasa" penting untuk kebahagiaan perkahwinan. Dan ingat, bercinta dengan seseorang yang kita cintai, bukan hanya baik untuk meningkatkan kualiti hubungan, tetapi juga membawa manfaat kesihatan, antidepresan yang baik, dan memberikan suntikan tenaga.

Baca juga: Bilakah wabak Covid-19 akan berakhir, pelajari dari Wabak Flu Sepanyol 1918

Ternyata, inilah yang difikirkan oleh suamiā€¦

Walaupun sudah lama berkahwin dan umumnya mempunyai corak cinta yang disukai sama, ia harus diakui, saya juga ingin tahu apa yang ada di fikiran suami ketika bercinta. Nampaknya, rasa ingin tahu ini bukan hanya Ibu yang merasa, anda tahu. Sebuah laman web perkahwinan, TheDatingDivas.com, melakukan tinjauan terhadap pembacanya untuk mengetahui lebih mendalam mengenai apa yang suami fikirkan tentang isteri mereka di tempat tidur. Hasilnya agak mengejutkan, kerana kebalikan dari apa yang biasanya difikirkan oleh wanita!

Beberapa hasil yang dijumpai adalah:

  • "Bawa saya bercinta dulu, sayang!"

Suami mahukan isteri mereka menjadi lebih spontan dan mengambil inisiatif. Ya, hukuman itu mungkin tidak semua suami boleh katakan kepada isteri mereka, tetapi itu menjadi pemikiran utama di hampir semua kepala mereka. Bercinta memang boleh menjadi aktiviti rutin yang dilakukan mengikut jadual untuk pasangan suami isteri. Malah, beberapa isteri juga melakukan hubungan seks hanya untuk memenuhi kehendak suami atau untuk menggembirakan pasangan mereka.

Tapi, jangan fikir suami anda tidak tahu, kerana dalam fikirannya dia sebenarnya mahu Ibu menjadi lebih agresif dan spontan untuk mengajak anda melakukan hubungan seks, anda tahu. Suami juga berharap sekiranya para isteri mengajak suami mereka melakukan hubungan seks terlebih dahulu, tidak perlu menunggu kod atau pelawaan suami. Dengan inisiatif ini, suami merasakan bahawa ibu benar-benar mencintainya dan Ayah merasa dikehendaki.

Baca juga: Punca Krisis Identiti Di tengah Pandemik Coronavirus
  • "Anda kelihatan cantik, sayang. Anda tidak perlu terlalu risau dengan penampilan anda. "

Wanita adalah pengkritik terburuk dalam diri mereka. Merasakan rambut anda kelihatan melenting, bentuk wajah anda terlalu bulat, lipatan perut selepas bersalin menjengkelkan, lengan anda terlalu besar, payudara anda tidak cantik, dan banyak pemikiran tentang penampilan anda sendiri berkecamuk. Akhirnya, pemikiran seperti ini membuat kebanyakan wanita merasa tidak aman dan merasa rendah diri untuk kelihatan seksi di hadapan suami mereka.

Tetapi tahukah anda bahawa lelaki tidak mempedulikannya? Sebenarnya, jika anda yakin, anda akan kelihatan berkali-kali lebih cantik, seksi, dan menarik! Itulah sebabnya, anda tidak perlu ragu-ragu untuk memakai pakaian dalam, topi tangki, atau berpakaian yang sedikit menampakkan diri ketika menikmati sesi intim bersama suami.

  • "Isteri saya menikmati seks ini, bukan?"

Ya, bukan hanya ibu yang berfikiran begini. Malah, suami juga tertanya-tanya adakah isterinya menikmati sesi intim dengannya. Mengapa ini penting? Kerana, untuk lelaki seks akan lebih berkesan apabila ibu juga menikmatinya.

Jadi, tidak perlu malu untuk mengerang lembut, minta suami anda menyentuh atau mencium kawasan yang anda inginkan, atau tarik rambutnya perlahan. Sebaliknya, isyarat seperti itu membuat suami anda percaya bahawa hubungan seks yang anda berdua seronok dan menyenangkan bersama.

Baca juga: Makanan Hampir Tamat, Dimakan atau Dibuang?

Sumber:

The Dating Divas. 5 Perkara Yang Diharapkan oleh Suami Isteri Mereka Mengenai Seks.

Psikologi Hari Ini. Apa yang Menghidupkan Manusia.

WebMD. Pemacu Seks: Bagaimana Perbandingan Lelaki dan Wanita?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found