watak tetek besar - guesehat.com

Setiap manusia mempunyai payudara. Walau bagaimanapun, payudara wanita akan tumbuh pada masa baligh dan boleh berubah ukuran berdasarkan beberapa faktor. Tetapi tahukah anda bahawa ukuran payudara yang besar dapat mewakili watak pemiliknya? Percaya atau tidak, berikut adalah fakta!

Jauh Lebih Membazir

Kos membeli coli atau pakaian dalam sebenarnya boleh dipengaruhi oleh ukuran payudara. Kajian dari Alibaba, sebuah syarikat e-dagang dari China, mendapati bahawa wanita dengan ukuran cawan B dan ke bawah biasanya menghabiskan lebih sedikit belanja berbanding wanita dengan payudara besar.

Jumlah kos yang dibelanjakan terbahagi kepada 5 jenis, iaitu rendah, sedikit rendah, sederhana, sedikit tinggi, dan tinggi. Kira-kira 7 peratus wanita dengan ukuran cawan payudara B tergolong dalam jenis yang tinggi. Sementara 24 persen yang lain yang memiliki ukuran cawan payudara D, masuk ke jenis yang tinggi. Ini bermaksud, wanita dengan payudara besar jauh lebih mewah.

Rasa rendah diri dan mempunyai gangguan makan

Dalam jurnal Plastic and Reconstructive Surgery, wanita dengan payudara yang tidak simetri atau payudara yang besar cenderung mengalami harga diri yang rendah dan gangguan makan. Dilaporkan melalui Kompas.com, dr. Rod J. Rohrich, ketua editor jurnal itu mengatakan, “Payudara besar sering digolongkan sebagai masalah kosmetik. Ia juga mempunyai kesan psikologi dan emosi. "

IQ yang lebih tinggi

Berdasarkan kajian, wanita dengan payudara besar lebih cerdas. Ini dibuktikan oleh kajian University of Chicago 2011. Hasilnya menunjukkan bahawa wanita dengan payudara besar mempunyai IQ rata-rata 10 mata lebih tinggi daripada wanita dengan payudara kecil. Walaupun tidak ada hubungan yang diketahui antara ukuran payudara dan IQ wanita, disyaki ini mempunyai kaitan dengan tahap hormon seks.

Lebih Ibu

Satu kajian dalam jurnal Archives of Sexual Behavior mendedahkan bahawa lelaki yang serius ingin menjalin hubungan dan mempunyai anak secara naluriah lebih suka wanita dengan payudara besar berbanding wanita dengan payudara kecil. Kesimpulannya, payudara besar menunjukkan bahawa wanita itu mempunyai keupayaan untuk melahirkan dan membesarkan anak.

Bukan Salinan

Berdasarkan kajian, wanita dengan payudara kecil mengambil 3 cawan sehari. Sebenarnya, minum kopi mempunyai pengaruh besar pada ukuran payudara, anda tahu. Satu kajian di British Journal of Cancer mendedahkan bahawa pengambilan 3 cawan kopi sehari dapat membuat payudara mengecut dan kesan ini menjadi lebih besar jika anda minum lebih banyak kopi.

Sekiranya Besar Kerana Implan, Cenderung Bunuh Diri

Satu kajian tahun 2007 dari Annals of Plastic Surgery mendapati bahawa wanita yang mempunyai implan payudara 3 kali lebih mungkin untuk membunuh diri. Dan, risiko ini meningkat seiring dengan masa. hii.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found