Cara Menggunakan Vibrator | Saya sihat

Salah satu perkara mengenai seks yang sering ditanya ialah bagaimana menggunakan alat penggetar? Menurut pakar atau ahli terapi seks, soalan ini sering diajukan kepada mereka.

Vibrator adalah mainan seks yang berfungsi untuk meningkatkan fungsi seksual secara keseluruhan, meningkatkan gairah seksual, meningkatkan pengeluaran pelincir semula jadi, dan menyebabkan lebih banyak orgasme.

Perkara-perkara ini penting dalam aktiviti seksual wanita. Dengan menggunakan alat penggetar, anda boleh melatih diri anda untuk mencapai orgasme yang lebih baik dan lebih kuat. Menurut pakar, bagi wanita, latihan melancap lebih penting daripada lelaki. Walaupun anda tidak perlu menggunakan alat penggetar untuk mencapai tahap kepuasan yang diinginkan, gunakan mainan seks boleh menjadi alat untuk latihan diri.

Baca juga: Posisi Seks yang Sesuai Berdasarkan Bahasa Cinta Anda!

Bagaimana Menggunakan Vibrator? Pilih Yang Betul

Terdapat banyak jenis alat penggetar. Anda boleh memilih bentuk mengikut citarasa dan keselesaan anda. Perkara pertama yang perlu anda tanyakan kepada diri sendiri ialah adakah anda akan menggunakan alat penggetar di luar (di klitoris), di dalam (ke dalam faraj), atau keduanya pada masa yang sama?

Sekiranya anda tidak tahu jawapannya, mulakan dengan menggunakan alat penggetar yang dibuat untuk rangsangan luaran atau luaran. Pakar mengesyorkan agar anda memilih alat penggetar sederhana. Menurut pakar, anda harus memilih alat penggetar sederhana dengan kelajuan yang berbeza-beza.

Anda juga akan menemui variasi penggetar yang menggunakan bateri yang boleh dicas semula dan yang ada boleh dicas semula. Secara amnya, alat penggetar yang menggunakan bateri yang boleh dicas semula kurang mengeluarkan bunyi dan mudah dibawa, menjadikannya pilihan yang lebih baik untuk pemula. Sementara itu, penggetar yang boleh dicas semula biasanya mengeluarkan suara yang lebih kuat, tetapi lebih kuat.

Baca juga: Elakkan 7 Tabiat Buruk Ini Semasa Seks!

Cara Menggunakan Vibrator: Eksperimen

Secara umum, wanita berusia lebih dari 40 tahun memerlukan getaran yang lebih tinggi daripada wanita yang lebih muda. Anda boleh membeli alat penggetar yang mempunyai kelajuan dan intensiti yang berbeza-beza, sehingga kecepatan dapat disesuaikan seperti yang dikehendaki. Menggunakan alat penggetar akan memudahkan anda merasakan kepuasan seksual.

Eksperimen pada Bahagian Tubuh yang Berbeza

Kunci untuk memuaskan seks adalah menikmati sensasi daripada berusaha keras untuk mencapai orgasme. Mulakan dengan perlahan. Gunakan alat penggetar untuk merangsang pelbagai bahagian badan, kemudian nikmati sensasinya.

Pakar mengatakan semasa menggunakan alat penggetar, anda harus fokus menikmati pengalaman seksual yang memuaskan dengan menjelajahi semua bahagian badan, bukan hanya alat kelamin.

Anda tidak memerlukan pasangan untuk melakukan eksplorasi badan yang memuaskan ini. Anda boleh menggunakan alat penggetar dari kepala hingga kaki. Mulakan dengan kulit kepala, kemudian perlahan-lahan turun ke bawah sambil meletakkannya di lengan, paha atas dan bawah, perut bawah, ke kaki anda.

Menurut penyelidikan, zon erogen badan adalah organ genital, bibir dan puting. Sebabnya, ketiga-tiganya mempunyai banyak ujung saraf yang menjadikannya sangat sensitif. Namun, jangan hanya terpaku pada ketiga-tiga bahagian badan.

Terdapat banyak bahagian tubuh yang dapat memberikan kepuasan seksual. Dengan menggunakan alat penggetar untuk meneroka, anda dapat mengetahui bahagian tubuh anda yang paling sensitif secara seksual terhadap anda. Jangan ragu untuk mencuba banyak perkara dengan alat penggetar yang sudah anda miliki.

Anda juga tidak boleh lupa bahawa otak adalah organ seks yang paling kuat. Berdasarkan penyelidikan, memikirkan rangsangan organ-organ genital (misalnya membayangkan rangsangan menggunakan dildo), dapat mengaktifkan bahagian otak dengan kuat yang menimbulkan rasa puas. Semasa menggunakan alat penggetar, fokus pada sensasi yang anda alami dan simpan di otak anda.

Bagaimana cara menggunakan alat penggetar dengan pasangan?

Sekiranya anda canggung untuk memperkenalkan alat penggetar anda kepada pasangan anda, maka tidak perlu risau. Begitu banyak wanita yang mengalami ini. Walau bagaimanapun, pasangan yang berkomunikasi secara terbuka mengenai kehidupan seks mereka lebih bahagia daripada mereka yang tidak. Jadi, jangan ragu untuk membincangkan kepuasan seksual dengan pasangan anda, termasuk mengenai alat penggetar atau mainan seks yang lain.

Penyelidikan menunjukkan bahawa wanita yang menggunakan alat penggetar melaporkan bukan sahaja peningkatan harga diri (harga diri), tetapi juga merasa lebih puas dengan hubungan mereka dengan pasangan mereka.

Jadi, wanita boleh mengundang pasangan ketika memilih alat penggetar atau mainan seks untuk kepentingan kedua-dua pihak. Terdapat juga alat penggetar yang dibuat khusus untuk lelaki gunakan semasa melakukan hubungan seks. Anda juga boleh menggunakan alat penggetar sederhana yang sudah anda lakukan foreplay ketika hendak melakukan hubungan seks dengan pasangan.

Jadi, pada dasarnya anda perlu mengambil risiko dan meneroka ketika menggunakan alat penggetar, untuk mencari cara terbaik untuk memenuhi kepuasan seksual anda! (AS)

Baca juga: Khasiat Kacang untuk Lelaki: Meningkatkan Fungsi Seksual!

Rujukan

glamor. Cara Menggunakan Vibrator, Menurut Pakar Neurosains. Disember 2019.

Jurnal Perubatan Seksual. Kelentit, vagina, dan serviks wanita dipetakan pada korteks deria: bukti fMRI. Oktober 2011.