Ciri-ciri Lelaki Alpha - Saya Sihat

Data statistik menunjukkan, hanya 10 peratus lelaki di dunia ini yang dipercayai layak mendapat gelaran "lelaki Alfa"atau lelaki alfa. Ini adalah kumpulan lelaki yang akan menjadi idaman setiap wanita kerana mereka mempunyai pakej lengkap sebagai teman hidup.

Nah, Gang Sihat berminat mendapatkan lelaki alpha? Ketahui ciri-ciri lelaki alpha dan muslihat untuk menaklukkannya!

Apa itu Alpha Man? Lelaki alfa adalah pemimpin yang lengkap. Dalam dunia fauna kita tahu anjing alfa aka anjing alpha yang sangat dominan. Begitu juga lelaki alfa jenis ini. Lelaki alpha mampu menjalankan perniagaannya sendiri, memimpin keluarganya, dan tahu apa tujuan hidupnya.

Terdapat sebab mengapa lelaki alfa hanya sedikit di dunia ini. Sudah tentu kerana tidak semua orang dilahirkan untuk menjadi pemimpin. Itulah undang-undang alam. Oleh itu, untuk mengimbangkannya, dunia juga memerlukan lelaki beta (majoriti) dan lelaki feminin.

Baca juga: Pelbagai Manfaat Anchovy, Salah satunya untuk Kesuburan Lelaki

Ciri-ciri Lelaki Alpha

Sekiranya ada peluang, semua wanita bermimpi bertemu lelaki yang yakin, berkarisma, tegas, dan bertanggungjawab dalam semua situasi. Malangnya, berapa banyak lelaki yang mempunyai kriteria ini sepenuhnya? Selalunya apa yang dijumpai adalah sebaliknya, bukan?

Kerana wataknya, kadangkala lelaki alfa secara tidak tepat digambarkan sebagai lelaki dominan yang sombong dan narsisistik. Manakala lelaki alpha yang sebenarnya akan membuat perlawanan yang sangat baik, kerana anda akan merasa seperti anda berhadapan dengan orang yang sama.

Bagi mereka yang mencari pasangan, berikut adalah ciri lelaki alfa:

1. Dia mampu memimpin

Di tempat kerja, dalam kehidupan, bahkan ketika bermain, lelaki alfa akan selalu tampil yakin dan terkawal. Walaupun tidak menjadi pemimpin, lelaki alfa tidak kehilangan kejantanannya walaupun dia dipimpin oleh seorang wanita. Sekiranya anda bergandingan dengan lelaki alfa, anda masih boleh menjadi feminis.

2. Dia yakin, tanpa sombong

Dia tidak merasa perlu membual atau memamerkannya kerana dia percaya dia mempunyai kemahiran untuk menyokongnya menjadi lelaki alfa.

3. Dia bercita-cita tinggi

Bercita-cita tinggi untuk mengetahui dengan tepat ke mana arah hidupnya. Dia mempunyai rancangan yang jelas dalam mencapai matlamatnya. Lelaki alpha sangat berdedikasi dan wanita akan menganggapnya menarik, dan ingin terlibat dalam perjalanan hidupnya.

4. Dia membuat anda merasa disayangi

Dia tidak perlu membisikkan kata-kata 'I love you' untuk memberitahu anda bagaimana perasaannya. Anda dapat mengetahui dengan tindakannya tanpa anda harus menatap matanya.

Baca juga: Robert Pattinson dinilai sebagai lelaki paling tampan di dunia!

5. Anda berasa selamat dengannya

Anda tidak perlu dilindungi oleh seorang lelaki, tetapi anda merasa selesa dalam apa jua keadaan ketika bersamanya. Kerana anda tahu dia akan menyokong dan menolong anda melalui apa sahaja halangan yang menghalangi anda.

6. Dia memberi inspirasi kepada anda untuk menjadi yang terbaik

Ke mana sahaja lelaki alfa pergi, semangatnya untuk hidup menular. Semasa anda bersamanya, anda merasa tidak pernah berkencan dengan lelaki di mana anda merasa sangat terdorong untuk mencapai keinginan anda.

7. Dia membuat anda gembira di atas katil

Dia jenis lelaki yang bertanggungjawab dan sikap itu juga menjadi tempat tidur. Dia memastikan anda dapat menikmati kebahagiaan setiap saat dan waktu.

8. Dia disukai oleh banyak orang

Anda akan tahu bahawa anda telah menemui seorang lelaki yang hebat ketika dia disayangi dan dihormati oleh banyak orang. Karismanya membuat banyak orang datang meminta nasihat.

Baca juga: Rakan kongsi yang tidak menarik, wanita yang lebih bahagia

9. Dia pintar

Semakin lama anda bersamanya, anda akan menyedari bahawa kecerdasan dan pengetahuannya sangat luas. Maknanya, dia jenis lelaki yang tidak pernah berhenti belajar.

10. Dia tahu cara berpakaian

Lelaki pintar secara amnya geeky? Untuk lelaki alfa, ini tidak berlaku. Mereka sangat bergaya tanpa berada di puncak.

11. Tenang dan tidak reaktif

Setiap kali anda menumpahkan perasaan kepada lelaki alfa, mereka tidak akan panik dan bertindak balas secara berlebihan. Dia sejuk, tenang, dan mampu perbualan orang dewasa.

12. Dia tidak pernah cemburu dengan kejayaan orang lain

Di alpha man begitu yakin bahawa dia adalah jenis lelaki dewasa yang bercita-cita tinggi dan disukai oleh semua orang. Dia tidak pernah cemburu dengan orang lain selama-lamanya.

Baca juga: Sebab Lelaki Lelah Bercinta

Cara Menakluk Lelaki Alpha

Sekiranya anda menjumpai seorang lelaki dengan ciri-ciri di atas, bagaimana anda mendapatkannya? Menurut pakar hubungan, apabila lelaki alfa merasakan bahawa pasangan wanitanya tidak mempercayainya, dia akan bosan dan beralih ke wanita lain. Jadi Geng, ketika hendak mencari lelaki alfa, anda tidak perlu meragukannya. Lelaki Alpha dikatakan tidak tahan apabila terpaksa meyakinkan lawan jenis berkali-kali. Lebih baik dia beralih kepada wanita lain yang sepenuhnya mempercayainya.

Menghadapi lelaki alfa juga tidak kelihatan lemah. Mereka tidak suka wanita yang gugup, dan tidak pandai berkomunikasi. Lelaki Alpha akan mula berfikir, "di mana gadis keren yang saya temui semalam?" apabila anda tiba-tiba kelihatan gugup dan tidak selamat.

Satu lagi cara untuk menaklukkan lelaki alfa adalah, jangan pernah terkawal. Jangan cuba menjualnya dengan tidak menghubungi atau menghantar SMS. Lelaki Alpha tidak suka bermain tarik tali.

Lelaki alfa mendedikasikan dirinya untuk anda, jadi ikuti alirannya, walaupun tidak ada jaminan hubungan anda akan 100 persen lancar. Jadilah wanita yang yakin tetapi tidak terkawal. Kerana lelaki alfa dalam mencari pasangan mencari wanita yang dapat menyokong mereka, wanita yang menyelesaikan hidup mereka.

Baca juga: 5 Perkara yang Diperlukan Lelaki dalam Perkahwinan

Rujukan:

yourtango.com. 3 cara merosakkan pada lelaki alpha.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found