Apa yang Wanita Mahukan - Saya Sihat

Apabila anda dan pasangan melakukan hubungan seks untuk pertama kalinya, ia pasti dipenuhi dengan semangat yang tinggi. Tetapi lama-kelamaan, anda dan kehidupan seksual pasangan anda menjadi semakin hambar. Kadang-kadang apa yang wanita mahukan ketika bercinta sering dilupakan oleh pasangannya.

Contohnya, tidak ada lagi ritual romantis sebelum memulakan hubungan intim. Kesalahan boleh berlaku dari kedua belah pihak. Tetapi kali ini, saya akan membincangkan "dosa" lelaki yang tidak memahami apa yang wanita mahukan di tempat tidur!

Lelaki yang tidak lagi peduli dengan keinginan pasangan mereka dalam kehidupan seksual menanam bom waktu. Dipetik dari buku Suka Dibuat, oleh Stephen Snyder, berikut adalah petua tentang cara melakukan hubungan seks yang hebat dalam hubungan yang lama.

Baca juga: Tidak puas bercinta kerana pasangan egois di ranjang?

Apa yang wanita mahukan?

Inilah masanya bagi lelaki untuk mengingat kembali apa yang wanita mahukan dalam hubungan perkahwinan, termasuk hubungan seksual. Berikut adalah beberapa daripadanya:

1. Wanita suka dicari

Ini adalah sifat mereka, wanita adalah orang yang "diburu" oleh lelaki. Begitu juga dalam hubungan seksual. Tidak ada seks yang hebat tanpa ini. Ramai wanita mengatakan bahawa perkara yang paling menggembirakan adalah merasa dikehendaki dan tidak dapat menahan seks.

Semakin banyak lelaki menginginkannya, semakin banyak wanita meletup dan akan memberikan yang terbaik. Masalahnya adalah, sukar untuk menyampaikan perasaan ini ketika perkahwinan itu berjalan selama bertahun-tahun. Mungkin sudah ada rasa bosan, letih, dan api percintaan tidak lagi sebesar di awal perkahwinan.

Tetapi perasaan ingin dan dicari ini tetap ada. Apabila hubungan seks hanyalah satu kewajipan, jangan salahkan isteri anda setelah bercinta anda segera berpusing dan berkhayal untuk melakukan hubungan seks dengan lelaki lain. Mungkin dengan lelaki yang mendambakannya?

Baca juga: Lima Punca Disfungsi Seksual Wanita

2. Ciuman Selalu Penting untuk Wanita!

Anda mungkin sudah 10 tahun berkahwin. Tetapi bagi wanita, bagaimana ciuman suaminya masih penting, anda tahu! Menurut banyak ahli terapi seks, jarang sekali seorang lelaki mengadu tentang cara isterinya mencium. Tetapi wanita sering membincangkan perkara ini.

Ciuman suami terlalu kasar, terlalu lemah, terlalu basah, terlalu rata, terlalu lidah di pipi dan seratus yang lain. Bagi wanita, ciuman mesti sempurna! Belum lagi soal kebersihan gigi dan bau mulut yang sering diabaikan oleh lelaki. Hanya sedikit lelaki yang memperhatikan perincian kebersihan diri, terutama dalam hubungan perkahwinan lama.

Mulai sekarang, jangan malas mencium isteri anda dengan lembut dan mesra, kawan-kawan! Sekiranya perlu, gosok gigi terlebih dahulu dan bilas mulut anda untuk menarik nafas segar. Hanya lima minit untuk melakukannya.

Baca juga: Lupakan yang Biasa, Cuba Petua Berciuman Sensual Ini!

3. Kadang kala wanita hanya memerlukan perhatian lebih

Bagi lelaki, masa yang dia mahukan pasangannya adalah ketika dia berada di tempat tidur dan akan memulakan aktiviti seksual. Bagi wanita, kadang-kadang dia mahukan kehadiran pasangannya lama.

Pada waktu pagi ketika Anda bersiap-siap untuk pergi bekerja, mungkin isteri anda masih ingat masa dia memutuskan untuk memilih anda untuk menjadi suaminya. Dan anda hanya berjalan pergi. Maksudnya adalah selalu memperlakukan wanita dengan baik pada bila-bila masa.

Katakan bahawa anda selalu memikirkannya, terima kasih kerana meluangkan masa untuk mengatakan "Saya sayang kamu." Itu sudah cukup untuk menarik perhatiannya. Tidak selalu harus dibuktikan dengan bercinta di tempat tidur yang selesa. Malah menggodanya dengan humor segar dapat membuatnya tersenyum sepanjang hari.

Tunjukkan bahawa anda masih mempunyai masa untuk memikirkannya. Dalam fikiran seorang wanita, selalu ada pemikiran apakah pasangannya masih mempunyai masa untuk memikirkannya ketika mereka berjauhan. Apabila anda tidak lagi berusaha agar anda selalu ada untuknya, tinggal menunggu perkahwinan menjadi masam dan percikan masalah timbul.

Baca juga: Mahu Kelihatan Menarik? Berikut adalah 4 Cara Meningkatkan Daya Tarik Seksual

4. Wanita Lebih Menyukai Lelaki Terkemuka di Tempat Tidur

Sebilangan besar wanita yang datang ke ahli terapi seks mengatakan bahawa mereka lebih suka lelaki yang memimpin dan menjadi pemimpin di tempat tidur. Sebabnya mudah. Kebanyakan wanita bosan memikirkan banyak perkara sepanjang hari. Bekerja, anak-anak, ibu bapa dan juga rakan sekerja.

Ketika di tempat tidur wanita masih perlu mengawalnya, mungkin hanya sebilangan kecil yang dapat melakukannya. Orang lelaki cenderung tidak menyedari perkara ini. Bahkan untuk perkara-perkara sederhana, ketika seorang isteri bertanya, "Apa yang anda mahukan untuk makan malam?" dan hanya menjawab "apa sahaja" itu sudah menghilangkan mood.

Di tempat tidur, wanita cukup bahagia jika anda mengagumi dan menginginkannya, dan membiarkan anda mengambil alih kendali dan menjadikannya wanita paling bahagia di dunia!

Baca juga: Petua untuk melakukan hubungan seks untuk orang yang malas