makna ciuman untuk wanita - guesehat.com

Seperti yang disebutkan oleh penyanyi Cher dalam lagunya Lagu Shoop Shoop , hanya ada 1 cara untuk mengetahui sama ada lelaki benar-benar mencintai wanita. Bukan dari bagaimana dia menatap atau pelukannya yang hangat, tetapi dari ciumannya! "Mencium adalah perkara paling menggembirakan, paling indah dan paling bersemangat yang boleh dilakukan oleh dua orang," katanya. Dan nampaknya GueSehat dan anda semua akan bersetuju dengan kumpulan ini, betul, geng! Rata-rata, wanita juga menganggap ciuman sebagai sesuatu yang suci dan bentuk hubungan intim.

Ciuman untuk Wanita

Dalam tinjauan baru-baru ini, dinyatakan bahawa 91 wanita menganggap seseorang yang sudah mempunyai pasangan tetapi mencium orang lain akan dianggap berselingkuh. Tetapi itu tidak berlaku untuk beberapa orang. Dilaporkan melalui Surat Harian, 1 dari 5 lelaki yang mengambil bahagian dalam sebuah kajian yang disusun oleh Relate, perkhidmatan kaunseling hubungan terbesar di UK, menganggap tidak apa-apa mencium orang lain selain pasangannya.

Baca juga: enggan melakukan hubungan seks selepas melahirkan? Jangan Lepaskan, Ya

"Sebenarnya, mengapa wanita menganggap ciuman sangat penting? Ini kerana lelaki tidak terlalu memilih pasangannya, kerana mereka tetap subur sepanjang masa. Sementara wanita lebih berhati-hati dalam memilih pasangan dan dalam hubungan," kata Sally Emerson , pengarang novel. Penglihatan dan Pemisahan Kedua.

Ciuman meluahkan lebih dari sekadar kata-kata. Melalui ciuman, wanita dapat melihat apakah seorang lelaki berbau busuk, kuat, berwibawa, atau ahem ... mahir. Sheril Kirshenbaum, pengarang Ilmu Mencium, menulis, "Wanita menggunakan ciuman, deria penciuman, dan perasaan mereka untuk mengetahui apakah dia bersama lelaki yang tepat ketika berhubungan dengan masalah pembiakan. Pemikiran tidak semestinya timbul ketika mencium, tetapi mencium dapat meyakinkan seorang wanita, apakah orang itu dapat menjadi pasangan. "

Cium, Acara untuk Memilih Rakan Kongsi yang Berpotensi

Profesor Robin Dunbar dari Jabatan Psikologi Eksperimen Oxford melakukan penyelidikan mengenai pentingnya mencium dalam hubungan manusia. Dia juga menjelaskan bahawa memilih pasangan dan menjalin hubungan adalah perkara yang rumit bagi manusia.

Baca juga: Ini adalah makna panggilan kasih sayang dalam hubungan

Ini melibatkan serangkaian tempoh penilaian dan menimbulkan persoalan sama ada hubungan semasa layak untuk menuju ke tahap yang lebih serius. Profesor Robin juga menyimpulkan bahawa mencium bernilai lebih rendah daripada melakukan hubungan seks, tetapi lebih penting lagi sebagai uji bakat untuk memilih pasangan yang berpotensi.

Walaupun pada mulanya, seseorang hanya berminat pada wajah atau badan pasangan yang bertentangan, mencium menjadi fasa lebih jauh untuk menunjukkan bahawa hubungan antara mereka berdua semakin akrab. Jadi jangan terkejut, wanita merasakan ciuman adalah saat yang berbahaya. Apabila anda mencium, hubungan akan menjadi lebih erat, dan ini akan menyebabkan hubungan seks. Sekiranya seks kadang-kadang boleh menjadi penyesalan bagi wanita, bukan dengan ciuman.

Semakin lama hubungan, semakin kurang mencium

Malangnya, pasangan yang telah lama berkumpul malah berhenti berciuman. Kajian dari British Heart Foundation mendedahkan bahawa 18 peratus pasangan yang sudah berkahwin tidak dapat mencium sama sekali selama seminggu, sementara hanya 40 peratus yang mencium 5 kali atau kurang. Manakala ketika mencium, dopamin, bahan kimia di otak yang dirangsang ketika melakukan sesuatu yang menyeronokkan, akan dilepaskan. Jadi, jangan lupa mencium pasangan anda hari ini, OK!

Baca juga: Foreplay Sebelum Seks? Penting Atau Tidak?