Lelaki mengenali wanita yang terangsang dengan aroma - GueSehat.com

Ramai orang mengatakan bahawa wanita adalah tokoh yang paling misteri. Mereka sukar untuk diramalkan dan juga difahami. Yup, walaupun ini kadang-kadang menimbulkan rasa ingin tahu, sebaliknya misteri ini juga menyukarkan lelaki untuk mengetahui apa yang sebenarnya wanita mahukan, terutama ketika berhubungan seks.

Nah, berita baiknya, ternyata kemampuan untuk mengenali wanita yang terangsang sebenarnya ada secara semula jadi pada lelaki. Kuncinya terletak pada deria bau anda. Wow, bagaimana anda mengenalinya? Lebih banyak akan dibincangkan di bawah!

Baca juga: 15 Perkara Yang Membuat Wanita Tampak Menarik di Mata Lelaki

Apa yang Mencetuskan Wanita untuk Terasa Gementar?

Seorang lelaki mudah terangsang ketika melihat atau memikirkan perkara-perkara seksi. Ini berbeza dengan wanita. Wanita berehat sebentar sebelum sampai ke tahap terangsang. Proses ini adalah perjalanan panjang yang melibatkan psikologi dan dikaitkan dengan keadaan fikiran yang santai.

Satu kajian menunjukkan bahawa untuk meningkatkan tindak balas seksual dan membuat wanita merasa terangsang dengan orgasme, bahagian otaknya yang berkaitan dengan kegelisahan dan tekanan mesti dilumpuhkan. Jadi, untuk membuat wanita merasa terangsang sebenarnya boleh bermula dengan membuatnya merasa santai dan tenang.

Keinginan wanita boleh dikatakan lebih kontekstual, lebih subjektif, dan berdasarkan emosi. Lelaki, sebaliknya, tidak perlu mempunyai rangsangan yang sama dengan wanita. Ini kerana hubungan seks lebih sederhana dan senang bagi lelaki.

Itu tidak bermaksud bahawa lelaki tidak mencari keintiman, cinta, dan hubungan dalam hubungan, sama seperti wanita. Mereka hanya melihat peranan seks dengan cara yang berbeza. Wanita mengutamakan komunikasi dan membina hubungan terlebih dahulu, kemudian melakukan hubungan seks. Sementara itu, bagi lelaki, seks adalah keterikatan. Seks adalah bahasa yang digunakan oleh lelaki untuk menyatakan sisi penyayang mereka yang lembut.

Baca juga: Inilah yang difikirkan oleh seorang lelaki apabila melihat seorang wanita telanjang!

Lelaki mengenali seorang wanita yang terangsang dengan aroma harumnya

Menurut penyelidikan baru dari University of Kent, lelaki dapat mengetahui perbezaan antara wanita yang terangsang dan wanita yang tidak mendalam mood seks positif berdasarkan bau badan. Di samping itu, ternyata lelaki juga secara semula jadi lebih tertarik dengan aroma wanita yang terangsang, di mana wanita kelihatan lebih santai dan yakin.

Dalam kajian itu, ahli psikologi Dr. Arnaud Wisman mengumpulkan sampel peluh ketiak dari 11 wanita heteroseksual ketika mereka menonton dokumentari mengenai pembinaan jambatan, yang kemudian diikuti dengan filem erotik.

Wisman kemudian meminta 24 lelaki heteroseksual untuk menilai sampel peluh dan menilai intensiti dan daya tarikan setiap aroma. Secara keseluruhan, lelaki lebih tertarik dengan aroma sampel peluh yang dikumpulkan ketika para wanita menonton filem yang membangkitkan.

Berdasarkan kajian-kajian ini, sebenarnya dapat disimpulkan bahawa ketika seorang lelaki mencium aroma peluh wanita dan berfikir, "Ew, bau!", Maka wanita itu mungkin tidak terangsang. Akan tetapi, jika seorang lelaki mencium peluh wanita dan berfikir, "Bau seksi," itu boleh berarti bahawa seorang wanita terangsang.

Tetapi perlu diingat, bau peluh dari wanita-wanita ini bukanlah pengganti persetujuan bahawa mereka ingin melakukan hubungan seks atau tidak. Jadi kawan-kawan, jika anda benar-benar ingin beralih ke momen romantis yang lebih serius, tanyakan kepadanya secara langsung dan bercakap dengannya.

Wow, tidak disangka-sangka ya, ternyata lelaki mempunyai kemampuan hebat ini! Ayuh, mengenai Gang Sihat lelaki, bolehkah anda mengenalinya atau tidak? (TAS)

Baca juga: Semasa bercinta, apa yang diperhatikan oleh lelaki daripada pasangannya?

Sumber:

Chatelaine. "Apa yang benar-benar menghidupkan wanita dan bagaimana lelaki menjadikannya rumit".

InsideHook. "Lelaki Boleh Bau Ketika Wanita Dihidupkan, Kata Sains".

WebMD. "Pemacu Seks: Bagaimana Lelaki dan Wanita Bandingkan?".


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found