Petua Promil yang Berjaya

Semua pasangan yang sudah berkahwin ingin mempunyai anak dengan cepat. Namun, tidak semua pasangan dikurniakan anak dengan cepat. Beberapa pasangan memerlukan masa yang lama dan lebih banyak usaha untuk dapat melahirkan anak.

Sekiranya Ibu dan Ayah ingin mempunyai anak dengan cepat, baik bagi mereka yang tidak mempunyai anak atau ingin menambah anak, maka lakukan program kehamilan. Nah, ada beberapa petua promosi yang berjaya anda boleh lakukan. Apakah petua promosi yang berjaya? Baca penjelasan di bawah, ya, Ibu!

Baca juga: Cara Persediaan Secara Mental Semasa Promil

Petua Promil yang Berjaya

Ibu, untuk hamil dengan cepat, ikuti petua promosi yang berjaya:

1. Periksa dengan Doktor

Perkara yang paling penting untuk promil yang berjaya adalah dengan berjumpa doktor dan menentukan rancangan promil. Cuba berjumpa doktor, kemudian Nenek dan Ayah akan disarankan untuk melakukan pemeriksaan, bermula dari pemeriksaan ultrasound mengenai kandungan, kualiti sperma, atau perkara lain yang dapat mengganggu kesuburan.

Setelah mengetahui bagaimana keadaan Ibu dan Ayah, kaedah promil dapat ditentukan, doktor akan memberi nasihat mengenai apa yang perlu dilakukan agar anda dapat hamil dengan cepat.

Sekiranya anda merancang untuk mengadakan promosi, ini sangat sesuai, Ibu, pada masa ini, Teman Bumil sedang mengadakan pakej promosi dengan klinik Happybaby.inc. Dengan pakej promil ini, setiap pertemuan, anda akan mendapatkan khidmat nasihat doktor dan ultrasound transvaginal.

Berminat dengan pakej promo ini, Mums? Jangan ketinggalan, Ibu, untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh terus menghubungi Whatsapp Rakan Hamil.

2. Sukan

Penyelidikan menunjukkan bahawa mempunyai badan yang sihat meningkatkan kesuburan. Latihan bukan sahaja dapat membantu menurunkan lemak berlebihan, tetapi juga menurunkan tekanan darah, mengurangkan tekanan, dan meningkatkan aliran darah ke organ pembiakan. Semua ini adalah faktor penting dalam konsepsi.

Namun, jangan terlalu banyak bersenam, Ibu. Kajian lain juga menunjukkan bahawa senaman yang berlebihan dapat mengurangkan kejayaan hamil, terutama jika anda berat badan normal.

3. Makan Lemak yang Sihat

Makanan yang dimakan akan menentukan kejayaan promil. Lemak sihat seperti omega-3 dapat meningkatkan jumlah dan pergerakan sperma, sementara lemak tepu, sebaliknya, merosakkan saiz dan bentuk sperma. Oleh itu, untuk Ayah khususnya, biasakan untuk memakan lemak yang sihat, seperti salmon, sardin, sayuran berdaun hijau, dan elakkan makanan yang mengandung lemak tepu seperti makanan cepat saji (makanan ringan).

Baca juga: Persediaan Promil, Bermula dari Fizikal, Bahan, hingga Psikik

4. Ambil Multivitamin Prenatal

Vitamin pranatal juga dapat meningkatkan kejayaan promil. Penyelidikan mendapati bahawa wanita yang menggunakan ubat kesuburan dan mengambil multivitamin pranatal dua kali lebih mungkin hamil daripada mereka yang hanya mengambil satu vitamin, asid folik. Berunding dengan doktor, multivitamin apa yang baik untuk kejayaan Promil Mums anda, ya!

5. Penggunaan Produk Tenusu dan Besi

Selain makan makanan sihat dan vitamin pranatal, cubalah mengambil sebilangan produk tenusu tinggi lemak sebagai sebahagian daripada diet harian anda untuk meningkatkan pengambilan kalsium anda. Penyelidikan menunjukkan bahawa satu hidangan susu atau keju dapat mengurangkan kemandulan.

Di samping itu, makan makanan yang kaya dengan zat besi, seperti sayur-sayuran berdaun hijau dan daging tanpa lemak.

6. Kurangkan Pengambilan Kafein

Terdapat banyak kajian yang menunjukkan bahawa terlalu banyak minum kafein dan alkohol dapat menurunkan kemampuan hamil. Jadi, hadkan pengambilan kafein anda kepada sekitar 200 mg sehari (sama dengan dua cawan kopi). Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan promil, doktor anda biasanya akan mengesyorkan agar anda mengehadkan pengambilan kafein kepada kurang dari 200 mg sehari.

7. Elakkan Tekanan

Penyelidikan menunjukkan bahawa tekanan yang berlebihan dapat menurunkan peluang anda hamil. Kerana tekanan menyebabkan hormon menjadi tidak teratur, sehingga mengurangkan lendir serviks. Ini dapat menurunkan peluang anda hamil. Oleh itu, ibu mengelakkan tekanan yang berlebihan, ya! (UH)

Baca juga: Pemeriksaan ultrabunyi juga penting semasa promil, anda tahu!

Sumber:

Apa Yang Harapkan. Petua untuk Mengandung Dengan Lebih Cepat. Mac 2019.

Ibu bapa. Hamil Lebih Cepat: Rancangan 7 Langkah Anda. Mac 2008.