Kedudukan Seks bagi Orang Lemak

Beberapa waktu yang lalu, media antarabangsa melaporkan bahawa pasangan Lee (42) dan Rena (39) dari Amerika Syarikat dapat melakukan hubungan seks untuk pertama kalinya setelah 11 tahun berpacaran. Pasangan ini berbeza dengan pasangan lain. Kedua-duanya dikenali sebagai pasangan obesiti ekstrem, kerana berat badan mereka sangat besar. Lee Sutton berat 323 kilogram, dan Rena berat 245 kilogram.

Kedua-dua orang yang bertemu di klinik penurunan berat badan kemudian menjalani beberapa terapi dan penurunan berat badan. Salah satunya dengan menjalani pembedahan pengurangan gastrik (pembedahan bariatric). Kini berat badan mereka menurun dengan ketara. Berita baiknya, mereka tidak lagi menghadapi masalah untuk melakukan hubungan seks seperti pasangan lain.

Melakukan hubungan seks dengan orang gemuk sangat mencabar dan tidak mudah, bahkan mustahil bagi mereka yang mengalami kegemukan seperti Lee dan Rena. Walaupun anda dapat melakukannya, itu akan sangat tidak selesa.

Baca juga: 5 Posisi Seks Yang Boleh Dilakukan Tanpa Harus Melepaskan Pakaian Anda

Petua Cinta untuk Pasangan Lemak

Orang yang berlebihan berat badan boleh menikmati seks seperti pasangan lain. Walaupun begitu, kadang-kadang ada halangan yang menyebabkan aktiviti seksual terganggu. Berikut adalah beberapa daripadanya:

1. Berpeluh terlalu banyak

Jangan risau. Lelaki yang berlebihan berat badan mungkin bimbang berpeluh banyak semasa melakukan hubungan seks. Ini adalah perkara semula jadi. Anda lebih baik mengambil positif. Apabila seorang lelaki berkeringat semasa cinta, tubuhnya benar-benar mengeluarkan banyak testosteron. Wanita pasti akan mendapat lebih banyak kepuasan ketika bercinta dengan lelaki yang dibanjiri testosteron.

Cegah Obesiti - Saya Sihat

Baca juga: Inilah Cara Menggunakan Pelincir Untuk Seks Yang Lebih Memuaskan

2. Sukar Kedudukan

Berat badan pasti dapat mengelakkan anda melakukan hubungan seksual yang memuaskan. Tidak ada posisi yang ideal dalam bercinta kerana masing-masing mempunyai pengalaman yang berbeza. Oleh itu, anda dan pasangan terus berusaha sehingga anda mendapat kedudukan yang paling selesa. Tetapi beberapa pakar mencadangkan 3 posisi seks berikut:

- Wanita di Atas

Lelaki hebat disarankan untuk membiarkan pasangannya berada di puncak semasa melakukan persetubuhan. Tidak diragukan lagi, kedudukan ini dapat memuaskan wanita. Cuba baring di atas katil. Selepas itu, biarkan dia berada di atas anda semasa anda memasukkan zakar ke dalam honeypotnya. Atau biarkan dia mengawal keadaan.

- Dari sisi

Kedudukan ini adalah yang terbaik dan paling disukai oleh orang yang mempunyai berat badan berlebihan kerana tidak ada pasangan di atas atau di bawah. Kedudukan ini sangat intim kerana bersemuka. Anda masih boleh membisikkan kata-kata cinta sambil menciumnya ketika hubungan seksual berada di puncaknya. Anda boleh memilih untuk duduk di atas katil atau kerusi yang selesa. Biarkan wanita itu duduk di paha lelaki, semasa penembusan, dan biarkan dia mengawal semuanya.

- Dari belakang

Kedudukan ini akan memaksa wanita untuk membongkok ketika zakar menembusi dari belakang. Wanita harus menopang diri di tepi katil untuk mengelakkan keletihan.

Baca juga: Terdapat 9 jenis orgasme wanita, yang mana yang paling sering anda alami?

3. Jadikan Bantal sebagai Pembantu

Sekiranya anda berlebihan berat badan, anda memerlukan bantal untuk mencapai kepuasan seksual. Apa yang boleh dilakukan bantal adalah menyokong dan mengelakkan anda dari keletihan. Bilangan bantal akan bergantung pada berapa lemak anda.

4. Fikirkan Hanya Seronok

Tidak kira seberapa besar anda, anda tidak akan benar-benar menikmati pengalaman seksual sehingga anda merasa selesa dengan diri sendiri. Biarkan anda bersenang-senang dengan pasangan anda dan hanya memikirkan perkara baik. Sekiranya dari awal dia keberatan dengan berat badan anda, biarkan saja.

Sekiranya semua cara telah dilakukan dan anda masih tidak dapat menikmati seks, atau mula mengalami masalah kesihatan, mungkin sudah tiba masanya anda segera memulakan program penurunan berat badan. Mulakan dengan menjadi lebih aktif secara fizikal dan mengamalkan tabiat makan yang lebih sihat, sementara anda masih dapat menikmati kehidupan seks anda dengan pasangan anda semasa prosesnya. (AY)

Baca juga: 5 Tanda Anda Adalah Rakan Jahat di Tempat Tidur


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found