Sebab Lelaki Meminta Putus Walaupun Mereka Masih Bercinta - Guesehat

Geng Sihat tiba-tiba berpisah dengan teman lelaki mereka? Walaupun sudah bertahun-tahun mereka menjalin hubungan. Apakah alasan lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta? Sekiranya cinta, hubungan tidak boleh berakhir seperti ini, bukan?

Bagi wanita yang terkejut dan hancur setelah teman lelakinya membuangnya, soalan pertama yang muncul di kepalanya mesti 'mengapa?'. "Kenapa dia meninggalkan saya? Apa yang saya buat salah? Bagaimana dia boleh meminta putus cinta ketika kita sudah bersama selama ini cinta?".

Sejujurnya, untuk lelaki dan wanita, walaupun anda mencintai seseorang, jika anda masih tidak berpuas hati, maka pilihan terbaik adalah menamatkan hubungan. Oleh itu, jika Geng Sihat masih keliru dengan alasan mengapa lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta, inilah sebab yang paling biasa!

Baca juga: Punca Kesunyian Walaupun Anda Mempunyai Pasangan

5 sebab lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta

Ingin tahu sebab mengapa lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta? Berikut adalah lima sebab yang paling biasa:

1. Anda Menjadi Beban Emosi kepada-Nya

Hubungan cinta yang sihat dibina oleh dua orang yang sebelumnya bahagia. Kebahagiaan kedua orang ini kemudian digabungkan untuk mewujudkan kebahagiaan antara satu sama lain.

Jangan sekali-kali mengandalkan anda untuk bahagia dalam hubungan, selagi anda tidak. Ini bermaksud anda bergantung pada pasangan anda untuk membuat anda bahagia. Sekiranya ini berlaku, pasangan anda akan merasa bertanggungjawab atas kebahagiaan anda. Dia akan merasa terbeban untuk memastikan bahawa anda sentiasa bahagia.

Dinamika hubungan cinta beracun, lama-kelamaan pasangan anda merasa letih untuk terus bertanggungjawab terhadap keadaan emosi anda. Dan ini tidak ada kaitan dengan cinta. Mungkin dia masih sangat mencintaimu, tetapi dia lelah dan merasa terbeban. Inilah salah satu sebab lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta.

2. Hubungan Negatif

Sebab lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta adalah berkaitan dengan alasan pertama. Sederhana, seorang lelaki pasti akan mengekalkan hubungan romantis jika dia merasa bahagia.

Walaupun pada masa-masa sukar, lelaki tidak akan langsung mengabaikan pasangannya. Seorang lelaki akan mengharungi masa-masa sukar bagi wanita yang dicintainya. Namun, jika aura negatif ini berterusan, semakin sukar untuk menjaga hubungan, semakin membebankan lelaki itu.

Baik lelaki mahupun wanita tidak dapat bertahan dalam keadaan negatif yang berpanjangan. Lama kelamaan, ini akan merosakkan hubungan. Inilah salah satu sebab lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta.

Baca juga: 8 Makna Impian Seks, Mana Yang Anda alami?

3. Matlamat Jangka Panjang yang Bercanggah

Mungkin dia ingin mempunyai anak segera setelah berkahwin, sedangkan kamu tidak mahu. Mungkin dia mahu tinggal di kampung halamannya, sedangkan kamu lebih suka tinggal di bandar. Perbezaan seperti ini boleh menjadi alasan lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta.

Oleh itu, keputusan atau pilihan besar dalam kehidupan seperti itu harus dibincangkan sejak awal hubungan romantis. Dengan cara itu, ia akan mengurangkan risiko hubungan yang gagal kerana tujuan hidup yang berbeza walaupun mereka telah ditenun selama bertahun-tahun.

4. Dia tidak boleh menjadi dirinya sendiri

Ramai orang mengatakan bahawa seorang lelaki akan meninggalkan wanita yang dia sayangi kerana dia terlalu banyak mengkritiknya. Dalam hubungan yang baik, kedua-dua pihak harus dapat merasakan diri mereka sendiri dan bersikap jujur ‚Äč‚Äčantara satu sama lain, tanpa terlalu banyak pertimbangan negatif. Sekiranya seorang lelaki tidak dapat merasakan dirinya ketika bersama pasangannya, ini akan menjadi salah satu sebab lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta.

5. Dia Tidak Suka Dibandingkan Dengan Lelaki Lain

Akar dari setiap hubungan romantis adalah kebahagiaan yang datang ketika anda menyedari bahawa dialah yang menjadi pasangan pilihan. Begitu juga, pasangan anda akan merasakan hal yang sama.

Perasaan kebahagiaan ini adalah sengatan hubungan cinta. Oleh itu, jika teman lelaki atau pasangan anda merasakan dia bukan pilihan pertama anda, terutamanya apabila anda sering membandingkannya dengan lelaki lain, maka ini akan mengurangkan kebahagiaannya dalam hubungan ini. Ini boleh menjadi salah satu sebab lelaki meminta untuk berpisah walaupun mereka masih jatuh cinta. (UH)

Baca juga: Tanda-tanda bahawa Hubungan Jarak Jauh Sudah Berakhir!

Sumber:

Harian Vixen. 7 Sebab Teratas Mengapa Lelaki Meninggalkan Wanita Yang Mereka Suka.

Tango anda. Hanya Ada Satu Sebab Seorang Lelaki Pernah Membiarkan Seorang Wanita. Mei 2019.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found