Foreplay Sebelum Seks? Penting Atau Tidak?

Bagi lelaki, hakikat melakukan hubungan seks dengan pasangan adalah ketika melakukan hubungan seks itu sendiri. Tetapi bagi wanita, melakukan hubungan seks bukan hanya itu. Untuk dapat mencapai puncak orgasme sahaja, wanita memerlukan masa yang lebih lama daripada lelaki. Oleh itu, wanita memerlukan sedikit pemanasan atau foreplay sebelum bersedia untuk 'bermain' dengan anda. foreplay Ini adalah sesuatu yang sangat disukai oleh wanita. Bagi wanita, pentingnya foreplay buat dia merasa berhubung dan mempunyai kedekatan dengan pasangannya sebelum melakukan hubungan seksual. Selain memberikan manfaat psikologi untuk rakan wanita, foreplay juga dapat membantu wanita merasakan lebih banyak kontraksi pada kelentitnya. Berdasarkan petikan dari WebMD , menurut terapi psikoseksual, Dr. Ruth Westheimer, EdD, wanita boleh mengalami orgasme jika faraj dilincirkan dan kelentit menjadi 'tegak'.

Baca juga: Cara Sihat untuk Mengekalkan Keintiman dengan Pasangan Anda

Walaupun foreplay sebenarnya penting untuk dilakukan sebelum melakukan hubungan seks, tetapi kebanyakan lelaki sering tidak memaksimumkan masa mereka foreplay dengan baik. Inilah yang akhirnya menjadikan seks anda 'permainan' dengan pasangan anda begitu membosankan. Untuk mengelakkannya, berikut adalah beberapa petua dan maklumat penting untuk permainan awal yang boleh anda lakukan yang pastinya dapat menjadikan pasangan wanita anda lebih bersemangat:

  • Main mata dengan pasangan anda

Semasa melakukan foreplay cuba bercakap seolah-olah mengusiknya. Cadangkan seberapa banyak anda ingin menyentuhnya, di mana dan di mana anda mahu menyentuhnya. Dengan mempengaruhi dia untuk membayangkan apa yang akan anda lakukan, itu dapat menjadikan pasangan anda lebih meminati anda.

  • Elakkan terus ke 'bahagian' yang penting

Apabila f permainan semula elakkan terus ke organ intim pasangan anda. Walaupun anda benar-benar menginginkannya, tetapi tahanlah keinginan anda dan tetap nikmati sensasinya foreplay bersama-sama dengan pasangan. Sentuh leher, telinga, atau paha pasangan dengan lidah anda. Bahagian-bahagian ini mempunyai banyak ujung saraf yang membolehkan anda meningkatkan keinginan seksualnya.

  • Beri ciuman penuh semangat

Setelah anda memberikan sentuhan yang dapat membangkitkan semangat pasangan anda, sekarang adalah masa untuk anda memberikan pasangan anda ciuman paling bersemangat. Beri pasangan anda ciuman secara berkala sambil sesekali mengurut lidahnya dengan mulut anda. Jangan lupa untuk terus menggerakkan tangan dan jari ke seluruh tubuhnya untuk mengekalkan semangatnya.

  • Tanggalkan pakaian dengan perlahan dan jelajahi semua bahagian badan pasangan anda

Wanita suka dilayan istimewa oleh pasangannya. Dengan menanggalkan pakaiannya perlahan-lahan akan menaikkan libido wanita. Setelah pakaian terbuka, mulailah bermain aksi bermain payudara, bahagian luar faraj dan bahagian lain badan pasangan anda dengan jari, bibir atau lidah anda.

  • Pastikan wanita itu dilincirkan dengan baik

Sebelum menembusi, pastikan wanita itu dilincirkan dengan baik. Ini untuk mengurangkan risiko kesakitan yang akan dirasakan pasangan anda ketika melakukan hubungan seks. Ada pepatah bahawa hubungan seksual tanpa foreplay adalah seperti makan sayur tanpa garam, tanpa rasa. Oleh itu, manfaatkan masa-masa penting foreplay Anda bersama pasangan anda. Jadikan pasangan anda selesa dan bersemangat ketika bersama anda.