Perkara yang Diperlukan Lelaki dalam Perkahwinan - GueSehat

Bukan sahaja mempunyai keinginan untuk bersama sehingga kematian berpisah, lelaki dan wanita juga mesti saling mengenali atau saling mengetahui keperluan masing-masing. Jadi, apa sebenarnya yang diperlukan lelaki dalam perkahwinan? Lihat satu persatu di bawah, kawan-kawan!

5 Perkara Yang Diperlukan Lelaki dalam Perkahwinan

Sebenarnya ada pelbagai perkara yang lelaki perlukan dari wanita dalam perkahwinan. Walau bagaimanapun, berikut adalah 5 perkara yang seorang lelaki perlukan dari seorang wanita dalam perkahwinan seperti yang diringkaskan dalam buku Keperluannya, Keperluannya ditulis oleh Willard Harley, kaunselor perkahwinan dan psikologi klinikal dari Amerika Syarikat!

1. Keperluan Seks

Tahukah anda bahawa salah satu perkara yang dapat melangsungkan perkahwinan adalah kurangnya hubungan intim antara satu sama lain? Menurut Wilard, lelaki mahu keperluan seksual mereka dipenuhi sepenuhnya. Kaunselor perkahwinan dari Amerika Syarikat juga menyarankan melakukan hubungan seks dengan pasangan anda sekerap mungkin jika anda mahu perkahwinan itu dijaga.

Melakukan hubungan seks dengan kerap dengan pasangan anda bukan hanya untuk memenuhi keperluan seksual anda, tetapi juga dapat membantu pasangan anda mengetahui jenis anda di tempat tidur. Ini juga berlaku untuk anda untuk pasangan anda. Selain itu, aktiviti seksual yang dilakukan oleh seorang lelaki juga dapat memperlihatkan bagaimana keperibadiannya.

2. Masih Boleh Melakukan Hobi

Berkahwin tidak bermaksud anda tidak boleh melakukan hobi lagi. Sebilangan besar lelaki bukan sahaja ingin mempunyai pasangan yang boleh mereka bincangkan, tetapi juga ingin menerima dan menemaninya untuk melakukan hobi atau aktiviti yang disukainya. Setiap lelaki mahu isterinya menjadi sebahagian daripada apa sahaja yang dilakukannya. Dia juga akan gembira jika anda bersedia menerima dan menemaninya melalui hobi atau aktiviti yang disukainya. Ini juga berlaku untuk isteri ya!

3. Seorang Isteri Yang Selalu Tampil Menarik

Anda mungkin pernah mendengar bahawa lelaki adalah makhluk visual. Salah satu perkara yang diperlukan oleh lelaki dalam perkahwinan adalah pasangan yang menarik. Walaupun begitu, tarikan lelaki terhadap wanita bukan hanya pada penampilan mereka, tetapi juga pada otak mereka.

4. Sokongan semasa Perkahwinan

Lelaki pasti mahu pasangannya sentiasa menyokong apa sahaja yang mereka lakukan. Sokongan semasa berkahwin adalah perkara penting yang diperlukan lelaki daripada wanita dalam perkahwinan. Lelaki akan menghargai, menjadi lebih berminat, dan lebih dekat dengan wanita yang memberinya sokongan pada bila-bila masa. Bagi lelaki, tempat terbaik adalah rumah di mana wanita atau pasangannya ada untuknya bila-bila masa.

5. Kekaguman dan Pujian

Lelaki adalah makhluk dengan ego tinggi yang selalu ingin merasa diperlukan. Oleh itu puji suami anda sehingga dia merasa dikagumi. Jangan hanya memuji dan mengaguminya ketika anda berpacaran. Secara diam-diam seorang lelaki memerlukan pujian atau kekaguman dari pasangannya, walaupun dia tidak menyatakannya secara terbuka kepada anda. Cinta anda kepada pasangan anda bukanlah satu-satunya perkara yang membuatnya kagum.

Cuba puji apa yang dia lakukan, kerjanya, dan beritahu pasangan anda betapa hebatnya dia kerana bekerja keras untuk keluarga. Walaupun kelihatan sederhana, tetapi pujian dan kekaguman yang wanita nyatakan kepada lelaki adalah apa yang lelaki perlukan dari wanita dalam perkahwinan.

Sekarang, anda tahu apa yang lelaki perlukan dalam perkahwinan, bukan? Ayuh, perhatikan lima perkara ini, geng, agar hubungan perkahwinan anda dengan pasangan anda terjaga.

Oh ya, jika anda mempunyai masalah mengenai kesihatan atau hal lain yang ingin anda tanyakan kepada pakar, jangan ragu untuk menggunakan ciri 'Tanya Doktor' yang terdapat dalam aplikasi GueSehat khusus untuk Android. Ingin tahu? Mari cuba ciri sekarang, geng!

Rujukan:

Boldsky. 2018. Nasihat Perkahwinan: Apa yang Lelaki Perlu Dari Wanita Mereka?